11. marts 2003

Så lykkedes det den italienske Fiat-familie Agnelli at afhænde Château Margaux i Bordeaux. Og som ventet blev det den nuværende medejer Corinne Mentzelopoulos, der overtager Agnelli’s 75% andel. Handlen forventes at falde på plads i løbet af 10 dage og prisen er ikke offentliggjort.

Corinne Mentzelopoulos udtaler til WineSpectator at hun er glad og stolt og at hun ville have haft det svært, hvis hun ikke kunne beholde slottet. Slottet overtages af Mentzelopoulos’ families holding selskab, Soparexo.

Chateau Margaux blev købt af Corinne Mentzelopoulos’ far i 1977. Faderen havde tjent en formue på en forretningskæde med 1.800 afdelinger i Frankrig. Prisen for slottet dengang var 10 mill. Euro. I dag vurderes prisen at være mellem 300 og 400 mill. Euro. I 1991 overtog Agnelli majoriteten i slottet, men det blev samtidig indføjet, at ved et senere salg skulle Mentzelopoulos have option på at købe Agnellis andel tilbage.

Det forventes ikke at der nogle ændringer på selve slottet. Corinne Mentzelopoulos har styret slottet de sidste 22 år, så det bliver “business as usual”.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine