• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Château Le Gay i Pomerol tæt på at blive solgt

18. september 2002

Arvingen til en af verdens største glas- og krystalvirksomheder har givet et tilbud på Château Le Gay i Pomerol. Prisen estimeres at være tæt på 200 mill. kr. Det skriver WineSpectator.com. Hvis alt går vel er salget en realitet inden for et par måneder. Le Gay er kommet til salg for at sikre et andet vinslot i Pomerol, Château Lafleur. Familien, der ejer begge slotte, skal betale de meget høje franske arveafgifter efter at have arvet slottene og ser sig derfor nødsaget til at sælge Le Gay for at bevare Lafleur.

Prisen på Le Gay er et varmt emne i Pomerol og Bordeaux og det selvom den ikke er officiel endnu. Det skyldes dels at mange andre producenter ikke mener, den er realistisk og kun svært lader sig tjene ind igen. Og det skyldes også, at ejendomskatten i Frankrig baserer sig på værdien af den enkelte ejendom og denne værdi bliver bl.a. sat ud fra realiserede salgspriser i området. Så et pres på priserne betyder højere ejendomsskatter for de andre producenter.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine