• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Champagne på vej mod den største høst nogensinde

8. oktober 2004

Høsten i Champagne bliver den største i historien, hvis de franske myndigheder giver grønt lys til at øge høstudbyttet. Den franske appellation myndighed INAO offentliggør den 4. november om høstudbyttet må sættes op med 1.000 kg/ha. De nuværende prognoser siger at 2004 høsten vil producere 325 mill. flasker og hvis udbyttet må hæves fra 13.000 til 14.000 kg/ha vil det give 30 mill. flasker mere og det vil være den største høst i Champagnes historie.

Årsagen til ønsket om øgning af udbyttet skyldes dels de fantastisk gode betingelser, man har haft i år, og dels at 2003 var en meget lille årgang på grund af den kraftige varme. Og da champagneproducenterne har et lager af vine fra tidligere årgange for at kunne lave en ensartet cuvée hvert år, vil man gerne have fyldt lagrene op igen. Og da Champagne er en af de få franske vinregioner, der ikke har overproduktion eller svært ved at få solgt vinene, regner man med at få lov.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine