• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Cava eller Champagne? En ny test røber forskellen

2. juli 2004

Erfarne vinsmagere kan sikkert smage forskel på en Cava og en Champagne i en blindsmagning. Men nu kan en ny målemetode med 100 % sikkerhed fortælle, hvad der er Cava eller Champagne ved at analysere metalsporer i vinen. Metoden skal dog især anvendes til at afsløre svindel i vinbranchen, så man er sikker på, at man får hvad der står på flasken.

Metoden anvender atomisk spektrometri og de første forsøg viste at Champagne har et indhold af zink på 0,6 milligram pr. liter og det er mere end dobbelt så meget som i Cava. Andre metaller viste lige så store forskelle. Det er dog ikke nok at måle enkelte metaller. Forskerme måler på 16 forskellige metaller og det giver en bestemt type vin sit eget fingeraftryk.

Forskerne har endnu ikke testet metoden på andre typer af vin.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine