26. marts 2004

Cappa Vin bliver dansk importør af huset Paul Ginglinger i Alsace. I 13 generationer har de lavet vin på Domaine Paul Ginglinger i Eguisheim. En vintradition der startede i 1636 og i dag rummer Grand Cru vine fra Egebjerget og Ferskenbjerget – Eichberg og Pfersigberg. Selvom huset de seneste mange år har fået positiv omtale i både nationale og udenlandske vinmedier og guidebøger er det første gang, at de officielt er repræsenteret i Danmark.

Det er fortsat Paul Ginglinger selv, der står for vinificeringen af de håndplukkede druer og han assisteres af sin søn, Michel, der også er uddannet ønolog og har en erfaring som maître de chai i Sydafrika og Chile. Vinene fra Paul Ginglinger er næsten alle lavet på ældre stokke med en gennemsnitsalder på 30 år. Vinstokkene der vokser i det mest tørre område af Frankrig har et stort udviklet rodnet, der giver mulighed for at opsamle de aromatiske smagsaromaer, som den specielle jordbund kan give. Efter endt gæring hviler vinen på bærmen, hvilket er med til at øge de mange smagsindtryk.

Cappa Vin får hele husets sortiment hjem, der omfatter: Pinot Blanc, Riesling Drei Exa, Tokay Pinot Gris cuvée des Prélats, Muscat Cuvée Caroline, Gewürztraminer Cuvée Wahlenbourg, Cremant d’Alsace, Grand Cru Tokay Pinot Gris Eichberg 2001, Grand Cru Gewürztraminer Eichberg 2001. Riesling Grand Cru Pfersigberg 2001, Gewürztraminer Vendanges Tardives 2000, Gewürztraminer Vendanges Tardives 1998, 50 cl.

http://www.cappa.dk

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine