• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bordeaux svarer igen og lancerer ny marketingkampagne

2. december 2004

Fransk vin generelt og Bordeaux-vin i særdeleshed har faldende markedsandele over alt og er udsat for et stort pres for øjeblikket. Men nu slår Bordeaux igen med en ny marketingkampagne. Det er Conseil Interprofessionel du Vin de Bordeaux (CIVB), der har lanceret en kampagne med sloganet “100 Bordeaux vine til under 15€”. “Mange tror nemlig at Bordeaux-vin er meget dyr, men faktisk er det kun 5% af dem, der koster over 15€”, udtaler CIVB’s præsident Christian Delpeuch.

CIVB har ladet 5 franske vinmagasiner om at vælge de 100 vine til kampagnen, som bliver præsenteret på pressekonferencer i London, New York, Montreal, Toronto, San Francisco, Chicago, Bruxelles, Tokyo, Shanghai og Moskva.

70% af CIVB’s årlige budget på 21 mill. € går til annoncering og promotion. Organisationen planlægger at oprette 20 “smageskoler” for professionelle uden for Frankrig i de næste 5 år. Men annoncering alene er næppe nok til at få Bordeaux ud af krisen. En kraftig reduktion i vinproduktionen i området, skal også gennemføres ved hive vinstokke op og lade vinbønder pensionere med en slags “braklægningsstøtte”.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine