• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bordeaux skærer ned på mængden af vin, der må sælges

2. juli 2004

Handelsorganisationen i Bordeaux, CIVB, skærer nu ned i mængden af vin, der må sælges fra regionen for at dæmpe krisen i fransk vin. CIVB vil begrænse salget til 50 hektoliter pr. ha, hvilket vil reducere mængden af vin med en trediedel. Den overskydende vin vil blive lagret og evt. solgt som bulkvin, når situationen forbedres.

Krisen kradser i fransk vin og specielt i Bordeaux, når vi taler den almindelige bordeaux-vin. De kendte cru-slotte har nemlig ingen afsætningsproblemer. Prisen på AOC Bordeaux vin er faldet fra omkring 1.500 € pr. tønde i 1995 til 760 € pr. tønde i dag. I løbet af de sidste 12 måneder er eksporten faldet med 9%. Tusinder af regionens vinproducenter er truet af konkurs.

Krisen skyldes især to faktorer; faldende fransk vinforbrug og stor konkurrence fra især australsk billig, pålidelig, let drikkelig, godt markedsført og forståelig vin.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine