18. november 2004

Den 3. torsdag i november hvert år frigives Beaujolais Nouveau vinen til markedet. Denne nye og meget unge vin er elsket af nogen og hadet af andre. Men et faktum er det, at den nu er i handlen og som altid er det en let, frugtig vin, der ikke gør nogen skade og skal drikkes for det den er – og ikke andet. Der produceres ca. 100 mill. liter vin i Beaujolais hver år og ca. 1/3 er Nouveau, så for vinbønderne i området er den en vigtig sællert. Den største producent, Duboeuf, pruducerer alene 7 mill. flasker Nouveau fra druer fra 400 forskellige vinbønder.

Processen for at producere vinen er hurtig. I år begyndte høsten den 11. september, så gærer vinen og falder lidt til ro, før flaskningen startede den 18. oktober. Det er næsten ligeså hurtigt som 3-ugers vin!

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine