• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Australiens ældste flaske vin hjem igen

28. februar 2003

Efter at have været væk i mere end 100 år, er Australiens ældste flaske vin nu kommet hjem igen. Flasken er en Tintara Vineyards Association Claret 1867 og den er netop købt af Hardy’s for en ikke oplyst sum. Flasken står nu i firmaet og der findes såvidt vides ingen australsk flaske, der er ældre. Vinen er produceret af Tintara længe før dette firma blev opkøbt af Hardy’s. Flasken blev sendt til England i 1870’erne og i omkring 100 år var den ukendt for offentligheden. I 1977 dukkede den op på Christie’s auktioner i London sammen med nogle andre gamle australske flasker, bl.a. én fra 1864, der dog blev tabt og smadret lige efter den var solgt!

Flasken fra 1867 blev købt for 1.000 £ i 1977 og det er denne køber, der nu har solgt den for en sum, der menes af være over 10.000 £. I følge Hardy’s er vinen højst sandsynligt udrikkelig i dag – det er mere en museumsgenstand.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine