• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Årgang 2002 kan sætte Tyskland tilbage på vinkortet

8. november 2002

Årgang 2002 bliver en årgang langt over gennemsnittet. Det oplyser det tyske vinkontor i Danmark. Mens man stadig er i gang med at høste de sidste druer mange steder, er den første vin allerede ved at modne i kældrene. Og her viser det sig, at årgangen er over gennemsnittet.

Sjældent har druerne igennem hele forløbet – og specielt i den sidste modningsfase – haft så optimale betingelser. Denne opfattelse går som en rød tråd gennem alle vindistrikterne. De fleste er desuden skuffede over den nedbør i oktober, der forhindrede, at høsten af topdruer blandt de senthøstede kunne nå den mængde, man havde ønsket sig.

Ikke desto mindre er mange producenter alligevel overraskede over udbyttet, således som Armin Göring, direktør for Det Tyske Vininstitut (DWI), udtrykker det: “De ofte omtalte høstprognoser er alligevel overgået af virkeligheden!”

Det er utroligt, hvor mange sunde druer og hvor potent et høstmateriale, vinbønderne kunne bringe i kælderen. De frugtrige, helt unge vine viser tydeligt tegn på et meget højt kvalitetsniveau med et stort lagringspotentiale.

Dette år fik producenterne også rent mængdemæssigt et bedre år end den lille 2001-årgang. Med en høst på 11 millioner hl. på landsplan, bevæger årgang 2002 sig et godt stykke over gennemsnittet.

I denne lovende årgang, håber mange producenter på tidlig og stærk frost, således at de kan sætte kronen på værket med frugtig, ædelsød Eiswein.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine