mandag 23. juli 2018
Forside >> Artikler >> Winemakers Dinner

Winemakers Dinner

Det er blevet populært blandt danske vinhandlere at afholde såkaldte Winemakers Dinner. For de, der ikke er helt sikker på hvad begrebet indebærer, er det et middagsarrangement på en restaurant, hvor en repræsentant fra den udenlandske vinproducent er til stede. Selv om det hedder winemaker er det ikke nødvendigvis selve vinmageren, der er til stede – det kan ligeså godt være en eksportchef, sælger eller andet.

Det særlige ved en winemakers dinner er, at det som regel er forholdsvis fornuftige priser, man skal betale, så den samlede regning bliver betydeligt lavere end hvis man selv skulle have købt menu og vin til restaurantens priser.

Jeg deltog selv i en winemakers dinner i lørdags, især fordi den var lidt anderledes. Fionia Vin havde nemlig inviteret hele 4 italienske vinproducenter til at deltage denne aften på en af Københavns bedste restauranter, Premisse. Og ud over selve middagen var der forinden vinsmagning, hvor producenterne selv skænkede op af deres vine. Et rigtigt godt initiativ, for så havde man lejlighed til at smage hele porteføljen og ikke kun topvinene til middagen. Og ikke mindst føre en dialog med producenterne.

FV: Pier Luigi Bonari (Casanova di Neri), Augusto Boffa (Pio Cesare), Aldo Steccanella (Tenuta Sant’ Antonio)

Der var tale om topvine fra tre af Italiens mest klassiske regioner. Til stede var Tenuta Sant’ Antonio fra Veneto, Pio Cesare fra Piemonte og to vingårde fra Toscana; Casanova di Neri fra Montalcino og Poliziano fra Montepulciano. Og smagningen af de mange vine afslørede, at der var tale om vine på et højt niveau. Og den viste, at årgang 2001 mange steder i Italien er en klassisk årgang. Blandt andet var jeg meget imponeret over Casanova di Neri’s almindelige Brunello di Montalcino fra 2001. Stadig ung men allerede fyldt med harmoni og en meget klassisk brunello-smag. Også Pio Cesare’s Barolo Ornato fra samme årgang er stor vin – men stadig meget ung. Eller hvad med Poliziano Vino Nobile Asinone 2001 – fantastisk vin og igen fra 2001 (men måske lidt malplaceret til kammuslinger, som den blev serveret til…).

Selve middagen var overdådig i Restaurant Premisse’ eksperimenterende og lidt søde køkken. Alle gæster var placeret ved “egne borde”, så man kun sad sammen med de, man havde meldt sig sammen med. Så man kan altså opleve en “privat” aften sammen med et fantastisk køkken og nogle fremragende vine, som man nok ikke selv havde råd til på vinkortet.

Så hvis du endnu ikke har prøvet en winemakers dinner, så slå til! Du kan se mange af arrangementerne i VinForums kalender.

Alle ovennævnte vine kan fås hos Fionia Vin, der i øvrigt har flere winemakers dinners i løbet af efteråret.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*