fredag 21. april 2017
Forside >> VinTest >> 2007

2007

Her er alle ugentlige vintests fra 2007.

Lidt flere muligheder til julemaden

Selv om det er ved at være sent med at købe vinen til maden juleaften, så er der i denne uges test flere gode bud på den “optimale” julevin. Der er to Côtes-du-Rhône vine, der begge vil glimrende ledsagere, en spansk vin fra Ribera del Duero, en kraftig sag på Zinfandel-druen fra USA og så en chilensk Carmenere. Alle samme ... Læs mere »

Mousserende vin og Champagne

I årets sidste temasmagning er vi nået til de rigtige festvine – mousserende vine, ikke mindst Champagne. Efterhånden er der rigtigt mange vindistrikter, der producerer mousserende vin. Og de fleste produceres efter den traditionelle metode, som ikke længere må kaldes “Methode Champenoise” – kun hvis den er fra selve distriktet Champagne. Når man laver mousserende vin på den traditionelle måde, ... Læs mere »

Flere mulige julevine

Også i denne uge er der flere mulige julevine. Blandt de 8 prøvesmagte rødvine er der i hvert fald nogle stykker, der vil kunne klare den danske julemad. Den bedste vin er Chateau Saint-Jean Chateauneuf-du-Pape 2005. Den er mellemfyldig med god frugt og en dejlig intens smag, der er let krydret og har lidt solmodne toner. Her er store, gode ... Læs mere »

Julevin

Så er turen kommet til årets temasmagning af julevin – altså vinhandlernes bud på vinen, der skal nydes til den traditionelle danske julemiddag. Vinene er som altid smagt blindt og scoren er givet uden skelen til julemad eller andet. Så point og stjerner siger altså ikke noget om, hvor god vinen er til julemad. Der bør du i stedet læse ... Læs mere »

Flere Pinot’er – men Barbera er bedst

Der er hele tre vine på Pinot Noir druen i ugens test. Den er ellers en sjælden gæst i vintesten. Pinot er en svær drue at have med at gøre og den har haft vanskeligt ved at finde fodfæste uden for sin hjemstavn i Bourgogne. Pinot dyrkes med glimrende resultat i USA i Oregon og Santa Barbara og også i ... Læs mere »

Portvin – Tæt på de 100 pts.!

Som en fast tradition smager jeg portvin i slutningen af november måned. Det er altid en spændende smagning og det minder en om, at man i løbet af året har fået drukket for lidt portvin! For at få alle med er der her lige en opdatering om portvin: Portvin er en forstærket vin. Den ufærdige vin tilsættes vinsprit under gæringen, ... Læs mere »

Et jævnbyrdigt felt

Det er Cabernet-druen, der er fremtrædende i ugens test. Ikke fordi det er en egentlig tematest, men det flaskede sig sådan, at der er Cabernet Sauvignon i seks af de syv vine. Kun den italienske er – går jeg ud fra – uden den klassiske drue. De syv vine kommer fra seks forskellige lande, så vi kommer jorden rundt og ... Læs mere »

Barbaresco

Barbaresco er den mindst kendte Nebbiolo-vin i Piemonte i Norditalien. Langt de fleste kender Barolo, mens Barbaresco er mere ukendt i den store offentlighed. Men der laves glimrende vin i Barbaresco, der i mange tilfælde er fuldt på højde med vinene fra Barolo. Vinene minder også om Barolo, så årsagen til at der ikke er flere Barbaresco til test i ... Læs mere »

God sydafrikansk bordeaux-vin

I denne uge er der 9 vine til test – 3 hvide og 6 røde vine. Vi er i prisklassen under 100 kr. – fra 50 kr. til 95 kr. og vi kommer vidt omkring med vine fra Frankrig, USA, Italien, Portugal og Sydafrika. Så diversiteten fejler ikke noget. Det gør vinene i øvrigt heller ikke! Det er gode, vellavet ... Læs mere »

Ned på jorden igen

Efter sidste uges smagning af fremragende Chateauneuf-du-Pape kommer vi lidt ned på jorden igen. Af de 7 vine i denne, lidt stille uge er der således ingen vine, der opnår 5 stjerner, men der er dog et par ganske udmærkede vine alligevel. Den bedste vin er fra Piemonte i Norditalien. Herfra kender vi først og fremmest Barolo og Barbaresco, der ... Læs mere »