søndag 29. marts 2020
Forside >> VinTest >> 2006

2006

Her finder du vintest fra 2006.

Årets sidste VinTest

6 røde vine er med i årets sidste VinTest fra 3 forskellige vinhandlere. Og der er lidt af hvert fra både Bulgarien og Østrig! De to bedste vine er dog fra henholdsvis Argentina og Spanien med Catena’s Cabernet Sauvignon 2003, som det bedste køb af de to. Den er mellemfyldig til fyldig med flot frugt og en rank men også ... Læs mere »

Julens og Nytårets vine

Desværre har en juleforkølelse sat en stopper for ugens smagning. Derfor har jeg opsummeret de bedste køb fra VinForums test af julevin og mousserende/champagne. Så har du endnu ikke købt vinen til højtiden, så finder du en udmærket indkøbliste nedenfor. Glædelig jul! Navn Region Årgang Score Pris Chardonnay – Carmen Chile 2005 86 59,50 Carmenere – Errazuriz Chile 2005 87 ... Læs mere »

Mousserende og Champagne

Så er vi nået til de rigtige festvine – mousserende vine, ikke mindst Champagne. Efterhånden er der rigtigt mange vindistrikter, der producerer mousserende vin. Og de fleste produceres efter den traditionelle metode, som ikke længere må bærer navnet champagne – kun hvis den er fra selve distriktet. Når man laver mousserende vin på den traditionelle måde, tilsætter man sukker og ... Læs mere »

Julevin under 80 kr.

Så er turen kommet til årets store smagning af julevin – altså vinhandlernes bud på vinen, der skal nydes til den traditionelle danske julemiddag. Der er indsendt i alt 40 flasker og for overskuelighedens skyld er testen derfor delt i to. I denne uge ser du bedømmelserne af vine til under 80 kr. Og i næste uge er det så ... Læs mere »

En stille uge

Inden næste uges store smagning af julevin er denne uge mere stille. Jeg har kun valgt 9 vine og da én havde prop ender vi på 8 bedømmelser i denne uge. Heraf er der 3 hvide og 5 røde. For første gang er der vin med fra det nystartede vinfirma, Nordic Wine Club, som sælger sine vine til kostpris. Til ... Læs mere »

Dessertvin og portvin

Har du en sød tand, er der rigtigt mange vine at vælge imellem i dag. 33 dessert- og portvine for at være mere nøjagtig. Og vi kommer næsten hele vejen rundt om de forskellige typer. Her er Ruby Port, Tawny Port, Eiswein, Auslese, Tokaji, Passito, Recioto, Rivesaltes og en masse vine fra områder, hvor man måske ikke lige regnede med, ... Læs mere »

Gobi Vin slår til

For bare nogle få år siden havde supermarkedet Gobi på Sdr. Fasanvej i København en fantastisk vinafdeling med et både stort og velassorteret udvalg. Siden blev Gobi-kæden solgt og er i dag havnet i SuperBest-regi. Men Gobi Vin består stadig. Nu som en ren grossist, der udelukkende sælger vin til SuperBest-forretningerne. Men de kan stadigt finde gode vine til absolut ... Læs mere »

Barolo

15 vine fra Barolo var med i ugens temasmagning. Desværre kom ikke alle igennem testen. Det er altid ærgeligt, når en vin er angrebet af propsyge. Men det gør ekstra ondt, når to vine til henholdsvis 300 kr. og 500 kr. må en tur i vasken på grund af, at indholdet er ødelagt af noget som simpelt som en syg ... Læs mere »

Blandet rødvin

I denne uges vintest er der kun røde vine med. I alt 12 af slagsen med kun en enkelt til over 100 kr. Det er en meget blandet forsamling, ikke mindst geografisk med 9 forskellige lande repræsenteret. Blandt andet er der vin med fra to østeuropæiske lande, Bulgarien og Rumænien – lande der generelt set har svært ved at leve ... Læs mere »

Hvidvin fra Bourgogne

“Verdens bedste hvidvin”. Sådan omtales hvid Bourgogne ofte. Og der hersker da heller ingen tvivl om, at stor hvid Bourgogne er blandt verdens ypperste. Det er den vin, de fleste rundt om i verden har forsøgt at kopiere – ikke altid med særlig stor succes. Og den er skyld i, at der nu er plantet Chardonnay i alle kroge af ... Læs mere »