søndag 29. marts 2020
Forside >> VinTest >> 2005

2005

Lidt sødt men godt

De sidste uger har VinTesten budt på portvin, julevin, mousserende vin og champagne. Jeg synes der mangler lidt dessertvin til anvendelse i både julen og nytår, så jeg har fundet 5 fremragende dessertvine, som jeg har smagt på det seneste. De er fra 5 forskellige distrikter omend Frankrig er repræsenteret med 3 vine. Den bedste vin er fra Rivesaltes i ... Læs mere »

Stor Champagne-test

Så er vi nået til festvinen over dem alle – Champagne. Plus en enkelt anden (italiensk), der både i pris og type minder om champagne. Champagne drikkes oftest i forbindelse med nytårsaften. Det er da også festligt at skåle det nye år velkommen med champagne. Men det er altså synd at spilde en god tør champagne kl. 24 og så ... Læs mere »

Julevin

Så er turen kommet til årets store smagning af julevin – altså vinhandlernes bud på vinen, der skal nydes til den traditionelle danske julemiddag. I alt 42 flasker har været igennem testen – en havde prop, så det efterlader 41 vine med bedømmelser, som du kan se nedenfor. Vinene er som altid smagt blindt og scoren er givet uden skelen ... Læs mere »

Portvin

Som en fast tradition smager jeg portvin i slutningen af november måned. Det er altid en spændende smagning og det minder en om, at man i løbet af året har fået drukket for lidt portvin! For at få alle med er der her lige en opdatering om portvin: Portvin er en forstærket vin. Den ufærdige vin tilsættes vinsprit under gæringen, ... Læs mere »

Lige ved og næsten

Overskriften hentyder til at flere vine i denne uge var tæt på at få 5 stjerner, men de manglede lige det sidste i at nå helt til tops. Men seks ud af otte vine får dog 4 stjerner, så det er alle rigtigt gode køb. Især to italienere var tæt på de 5 stjerner. Den ene er Anna Maria Abbona ... Læs mere »

Amarone

I denne uge ser vi nærmere på 10 forskellige Amaroner. Amarone fremstilles i Valpolicella-området i Veneto i Norditalien – ikke så langt fra Gardasøen. Det er en tung, kraftig og mørk vin, der de sidste år er blevet meget populær i Danmark. Måske fordi den passer godt til den tunge danske vintermad eller måske fordi den er meget kraftig i ... Læs mere »

Lidt blandede vine

Der er 11 vine i ugens VinTest. Ovenpå sidste uges mange 5-stjernede vine byder denne uge kun på en enkelt. Til gengæld har hele ni vine fået 4 stjerner, så de fleste vine er altså gode køb til prisen, selvom de ikke er helt oppe at ringe. Den ene vin, der har fået 5 stjerner, er Finca Antigua Syrah 2003 ... Læs mere »

Skidt og kanel

Denne uge i VinTesten kommer hele kvalitetsspektret rundt – der er både noget, der er rigtigt godt og noget som er mindre heldigt. Tre vine har fået 90 pts. og derover, og det er de vine, jeg vil koncentrere mig om, omend de også ligger i den dyre ende. Ugens suverænt bedste vin er Capcanes Cabrida 2001 fra det lille ... Læs mere »

Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages

Der er krise i fransk vin, især i Bordeaux. Men denne uges test af de to laveste appellationer i Frankrigs Rhône-distrikt vidner ikke om krise – snarere tværtimod. De 40 vine VinForum har prøvesmagt er alle af en (forbavsende) høj kvalitet og til priser, der er særdeles overkommelige – især i forhold til den kvalitet, flaskerne leverer. Hele 14 af ... Læs mere »