søndag 29. marts 2020
Forside >> VinTest >> 2014

2014

Champagnetest 2014

Så er vi nået til årets sidste temasmagning, Champagne. Og i år er der kun den ægte vare – der er ingen andre mousserende vine med i testen. Det gør så automatisk, at prisniveauet er hævet noget, for Champagne er ingen billig drik. Normalt taler vi ca. 300 kr. og op, men i december måned, hvor en stor del af ... Læs mere »

Julevin 2014

årets julevin 2014

Denne uge står i julevinens tegn her i vintesten. Danske vinhandlere har indsendt mere end 30 forskellige bud på årets julevin og nedenfor finder du resultatet af de 30 vine, der er bedømt – et par stykker havde prop. Vinen til dansk julemad er ikke det nemmeste at finde, da den skal kunne klare surt og sødt, salt og fedt ... Læs mere »

Fin Rhône-vin til jul får 5 stjerner

På grund af lidt forsinkede prøveflasker til den store smagning af julevin, skyder vi denne smagning en uge og har i stedet en normal vintest med 6 røde vine, der dog for de fleste af dem også sagtens kan anvendes til tung julemad eller andre fyldige vinterretter. Kvalitetsmæssigt er det et meget jævnt felt med kun en enkelt vin, der ... Læs mere »

Portvinssmagning 2014

Så er vi allerede nået til den første af de traditionelle julesmagninger, nemlig smagning af årets portvin. Portvin er sammen med Champagne to “sæsonvarer”, der især sælges op imod jul og nytår, selvom begge jo er dejlige at drikke hele året. Men den lidt tunge og søde portvin passer naturligvis godt ind til julens mange søde indslag, hvad enten det ... Læs mere »

Kølig chilensk cabernet

Det er et udmærket og jævnt felt vi har på banen i denne uge. Men vinene er temmelig forskellige. Hvor det sydlige Rhône normalt står for nogle tunge vine med masser af sol, kraft og alkohol, så er vinen fra Ventoux anderledes kølig og frisk i det og uden den tunge alkohol. Vinen fra Toscana har 7 år på bagen ... Læs mere »

Lille sydfransk perle

Efter sidste uges jagt på efterårsferiens tilbudsvine er vi tilbage med en mere almindelig vintest. Der er fire vine til test, hvoraf de tre er franske og så en enkelt tysk vin. Den tyske er Pinot Noir fra Ahr, men den har svært ved rigtigt at trænge igennem og det er som om den mangler lidt sol og varme. Sol ... Læs mere »

Vintilbud til efterårsferien

VinForum har været på rundtur blandt online vinhandlere for at se, hvilke aktuelle vintilbud, der er gældende lige nu, så man kan gøre sine gode køb til efterårsferien. Winedeal Vi starter med et tilbud, hvor du skal være lidt hurtig, for tilbuddet udløber ved midnat den 12. oktober. Der er tale om en såkaldt “winedeal” – altså et køb, hvor ... Læs mere »

To Topvine i testen

Vi har fem rødvine i testen i denne uge med et ret stort prisspænd fra 50 kr. til 430 kr. Og så er der to amerikanere i testen – det er ikke så ofte vi har vin derfra – og de tre sidste er fra klassiske europæiske vinlande. Når vinene kommer op i et højt prisleje må man også forvente, ... Læs mere »

Flot Chianti Classico er ugens vin

Vi har fem rødvine til test i denne uge – alle i den lidt dyrere prisende. Men til gengæld er der nogle rigtigt gode køb i blandt, hvis man gerne vil have god vin. Den bedste vin i ugens test er en Rhône-vin fra det lille område Seguret. Her laver Domaine Mourchon nogle af de bedste vine, der i stil ... Læs mere »

Et par uvante vindere

Der er  seks vine i testen i denne uge, to hvidvin og fire rødvine. To af disse får de maksimale 5 stjerner og det er et par vine, som ikke så ofte vinder vintesten. Den første er en hvidvin fra Friuli i det nordlige Italien – det er meget sjældent, at vi har vine med i testen herfra. Og den ... Læs mere »