søndag 29. marts 2020
Forside >> VinTest >> 2012

2012

Lidt mere rødt til julen

I denne uge er der blot 5 rødvine til test, hvor i blandt et par stykker af dem passer fint til den danske julemiddag, hvis du endnu ikke har gjort dine julevinindkøb. Men det er nu ikke en traditionel julevin, der løber med ugens bedste skudsmål. Faktisk vil jeg anbefale IKKE at anvende den til jul! Derimod går den fint ... Læs mere »

Champagne og mousserende vin 2012

Så er vi nået til årets sidste temasmagning, der traditionelt omhandler Champagne og andre mousserende vine. Vine der passer til en festlig lejlighed og hører naturligt til omkring Nytår. Men glem nu ikke at drikke Champagne resten af året også! I år er der særligt mange Cava – den spanske udgave af mousserende vin – med i testen. Man skulle ... Læs mere »

Flere bud på julens rødvin

Der er syv rødvine til test i denne uge og to af dem skulle have været med i sidste uges tematest af julevin 2012. Men fragtmanden havde lavet en fejl, så i stedet er de med i denne uge. Den ene er fra den franske skuespiller Gerard Depardieus hånd og fra den sydlige del af Frankrig. Den er lavet på ... Læs mere »

Julevinen 2012

Så er vi nået til årets test af julevin – ja det er allerede jul! I år har feltet kredset om de områder, der traditionelt er stærke, når det drejer sig om at matche den danske julemad, der ikke er helt nem at sætte vin til. Der er ikke rigtigt nogle “vildskud” eller skæve indslag, men sådan er julen vel ... Læs mere »

En landvin vinder

Inden næste uges julevinsmagning har vi blot seks vine til test; en hvidvin og fem røde. De er alle prissat, så man skal købe mellem 6 og 12 fl. af hver, for at få dem til den anførte pris. Der er flere glimrende vine i blandt til rimelige priser, blandt andet en fransk landvin uden nogen særlig klassifikation eller område ... Læs mere »

Gode vine i den dyre ende

Det er rigtigt gode vine, der er til test i denne uge. Kvaliteten er høj, men det er også vine, der alle befinder sig i den lidt dyre ende. Der er par udmærkede hvide vine, men det er blandt de røde vi finder de bedste i ugens smagning. Blandt andet er Chateau Lescalle fra Bordeaux en ganske god bordeaux-vin, prisen ... Læs mere »

Portvin & Sherry

Traditionen tro har VinForum sin årlige portvinssmagning i november måned og i år skulle den kombineres med Sherry. Men der er kun kommet to Sherry til test, så det fænger åbenbart ikke rigtigt. Til gengæld er der 4 danske vine med, ikke fra druer men fra kirsebær. De er fremstillet efter alle kunstens regler på Frederiksdal på Lolland – og ... Læs mere »

IGT fra Toscana – Toscansk vin

Denne uges tematest ser nærmere på de såkaldte IGT vine fra Toscana. IGT står for Indicazione Geografica Tipica og er en relativ ny klassifikation i italiensk vinlovgivning, der blev indført i 1992. Den blev indført da mange af landets bedste vine på det tidspunkt kun kunne skrive “Vino da Tavola” – bordvin – på etiketten, da vinene ikke levede op ... Læs mere »

En vinder fra det skaldede bjerg

Der er en enkelt hvidvin og seks rødvine i ugens test og udelukkende fra Frankrig og Italien. Det er alle gode vine og til fornuftige priser, dog er der en enkelt, der får 5 stjerner for et særligt godt forhold mellem pris og kvalitet. Den er fra “det skaldede bjerg”, som Mont Ventoux ofte bliver kaldt i Tour de France ... Læs mere »

To klassikere er bedst

Denne uge byder på en enkelt hvidvin og seks rødvine i testen. Det er et lidt blandet felt, men vi har da tre klassiske, franske vindistrikter repræsenteret med Bourgogne, Bordeaux og Chateauneuf-du-Pape – alle tre til nogenlunde samme pris. Men hvor pris og kvalitet har det lidt svært i Bourgognen forholder det sig anderledes med de to andre. Bordeaux-vinen er ... Læs mere »