søndag 29. marts 2020
Forside >> VinTest >> 2011

2011

Mousserende vin

I sidste uge havde vi den ægte vare – champagnen – og i denne uge er det så mousserende vin fra resten af verden. Heriblandt en sødlig dansk mousserende vin fra Lolland! Der er ingen af de testede vine, der kommer på champagneniveau, hverken kvalitets- eller prismæssigt. Der er tale om mere simple vine, men prisen er altså også betydeligt ... Læs mere »

Champagne test 2011

Testen af mousserende vin og Champagne er blevet delt, så vi i denne uge udelukkende har Champagne (+ en enkelt italiener) og så i næste uge en række forskellige mousserende vine. For at være Champagne skal den boblende vin komme fra Champagne i Frankrig og være fremstillet efter den traditionelle champagnemetode, hvor vinen eftergærer på flaske og dermed danner kulsyre. ... Læs mere »

En stor Chianti Classico vinder

Efter den store test af julevin er vi tilbage til en almindelig uge, hvor der er to hvidvine, seks rødvine og en enkelt dessertvin på programmet. Dessertvinen er i øvrigt dansk og en af meget få vine, jeg hidtil har testet, der ikke er lavet på druer. Denne er nemlig på kirsebær – spændende og god – men jeg foretrækker ... Læs mere »

Masser af glimrende julevine

21 røde julevine er til test i denne uge. Og de er godt udvalgt af leverandørerne i år, idet de både er kvalitetsmæssigt gode og så passer langt størstedelen til den traditionelle danske julemad. And, gås og flæskesteg med tilhørende rødkål, brunede kartofler og sovs (ikke sauce) er ikke det nemmeste at sætte vin til. Det er ret så fed ... Læs mere »

Fremragende Guigal Cuvee Philipson

Der er otte rødvine til test og bortset fra en enkelt afstikker til Argentina, så er de alle sammen europæiske. Kvalitetsmæssigt ligger de også jævnt med points fra 86 til 90, men priserne varierer dog noget og det giver sig udtryk i de antal stjerner, der er uddelt. En enkelt vin får 5 stjerner og det er en ny årgang ... Læs mere »

Spændende Saint-Emilion vin

Oven på de mange portvine fra sidste uge har vi en almindelig vintest, hvor der er prøvesmagt 8 rødvine. Vi har fat i lidt af hvert fra flere forskellige lande, men det er alle vine, der klarer sig fint til dansk vintermad af den ene eller anden slags. Der er ingen af vinene, der kommer helt til tops, når vi ... Læs mere »

Portvin – Årets portvinstest

Så er vi igen nået til det tidspunkt på året, hvor der er portvin i vintesten. Selv om enkelte vinhandlere har forsøgt at gøre portvin til en helårsfornøjelse, hvilket det da også burde være, så er det op imod jul at portvinen har sit største tag i vindrikkerne. Det er jo også en kraftig sag, så de 20 % alkohol ... Læs mere »

Alle vine får 4 stjerner

Vi er i uge 44 og måske de mange firtaller har smittet af på ugens test, for alle vine får 4 stjerner. Men om alting er, de er alle gode på hver deres måde og i hvert deres prisleje. Det er dog to af de tunge drenge, der løber med opmærksomheden. Der er nemlig en minitest mellem Malbec fra Argentina ... Læs mere »

To vine med 5 stjerner

Der er otte vine til test i denne uge; en enkelt hvidvin og så syv rødvine. Hvidvinen er et fornemt besøg fra Prinsgemalens slot i Cahors og den overrasker positivt. Der er tale om en flot balanceret Chardonnay i en ret kølig stil, som er meget indbydende. Prisen følger dog også godt med, så den kan ikke betragtes som et ... Læs mere »

Spanske vindere – igen

Som i sidste uge er der tale om spanske vindere i vintesten. Hvor det i sidste uge var en Rioja, er der i denne uge tale om en Ribera del Duero og en vin fra Catalonien. Vigna Magna Ribera del Duero Crianza 2004 er en perfekt moden vin lige nu og samtidigt er den på tilbud i næste uge til ... Læs mere »