søndag 29. marts 2020
Forside >> VinTest >> 2010

2010

Den traditionelle champagne-test

Så er vi nået til Champagne – traditionen tro den sidste temasmagning i år. Smagningen er opdelt, så det i denne uge kun er Champagne og i næste uge kommer de øvrige mousserende vine så på. Ellers bliver det for mange på én gang. Dog er der gjort en enkelt undtagelse med italienske Ferrari, der på mange måder minder om ... Læs mere »

Blandet men godt op imod jul

Det er lidt blandet vin, der er til smagning i denne uge, men det er godt og uden svipsere. Der er et par hængepartier med, som gik glip af de sidste ugers smagninger af dessertvin og julevin og så er der de sædvanlige nyheder og andet godt. Der er ikke givet under 4 stjerner i denne uge, så priserne er ... Læs mere »

Julevin

Denne uge fortsætter vi de traditionelle smagninger op imod jul og denne gang med vinhandlernes bud på en julevin. Ved en julevin skal forstås en vin, der kan drikkes til den traditionelle danske julemiddag med and, gås og flæskesteg inklusiv tilbehøret med brunede kartofler og surt. Ikke nogen nem opgave for en vin at skulle klare alt dette på én ... Læs mere »

Dessertvin

I forlængelse af portvinssmagningen i sidste uge fortsætter vi med dessertvine – eller jeg skulle måske hellere skrive andre søde vine. Det er et lidt blandet selskab med tre franske Vin doux natural, der, som portvin, fremstilles ved at tilsætte alkohol til den gærende most, hvorefter gæringen stopper og vinen forbliver sød. Der er også et australsk bud på en ... Læs mere »

Portvin

I denne uge drejer det sig om en af julens vine, Portvin. For selvom portvin kan drikkes hele året rundt, har vi en tendens til at gemme dem til jul, hvor også de fleste vinhandlere har gode tilbud på denne fantastiske hedvin. Smagningen skulle også have indeholdt dessertvine – eller andre søde vine – men dem gemmer vi til næste ... Læs mere »

Fremragende spansk hvidvin

Dette er ugen inden en ret stor temasmagning af portvin og dessertvin, så vi holder den simpel med seks vine; to hvidvine og fire rødvine. Og det er i den grad den ene hvidvin, der løber med den rosende omtale. Den er fra Montsant – naboområdet til Priorat – i Spanien. Et område vi normalt forbinder med store og kraftige ... Læs mere »

Portugisisk tilbud og spansk topvin

I denne uge holder vi os til rødvine og de fleste er fra det sydlige Europa med kun en enkelt argentinsk afstikker. De to vine, der skal fremhæves, er begge fra den iberiske halvø. Den eneste 5-stjernede er et godt tilbud fra Portugal, nedsat fra 59,95 til 42,00 kr. – gældende til søndag! Herdade do Esporao Monte Velho 2009 er ... Læs mere »

Brunello di Montalcino

I ugens test har vi fokus på den toscanske Brunello di Montalcino. En vin der de sidste år har været en del i fokus. Ikke på grund af selve vinen men på grund af “skandalen”, hvor flere vinproducenter blev anklaget for at iblande andre druer end Sangiovese i deres Brunelloer. Flere blev “dømt”, men krisen synes overstået og nu fokuseres ... Læs mere »

To super hvidvine

De hvide vine er i overtal i denne uge og det er også dem, der samler det meste af opmærksomheden. Den suverænt bedste vin er en skøn riesling. Det er Gunderloch Riesling Pettenthal Nierstein 2008 fra Rheinhessen i Tyskland. Det er en mellemfyldig vin med lækker frugt og en smag, der er fantastisk velsmagende med perfekt harmoni. Her er både ... Læs mere »

Californisk Cabernet Sauvignon

I denne uge er der temasmagning af californisk cabernet sauvignon. Desværre er der ikke indleveret så mange prøveflasker, så jeg tror det bliver den mindste temasmagning i VinForums historie. Mange taler om cabernet sauvignon fra Californien – måske især Napa Valley – men det danske marked for den slags vin er ret begrænset. Nu var jeg selv i Californien i ... Læs mere »