søndag 29. marts 2020
Forside >> VinTest >> 2009

2009

Champagne og mousserende vin

Så tager vi hul på årets sidste temasmagning, der traditionen tro ser lidt på vin med bobler – altså mousserende vin og champagne. De fleste af de mousserende vine i dagens test er lavet efter samme metode, som den ægte vare fra Champagne. Det vil sige at man laver vinen ved at foretage en såkaldt andengæring på flasken ved at ... Læs mere »

Julevin 2009

Så er vi nået til december måned og vores årlige test af såkaldt julevin – altså vin der passer til den traditionelle danske julemiddag. Den danske julemiddag med and, gås eller flæskesteg er en meget fed spise, der kombineret med søde brunede kartofler og lidt surt stiller store krav til vinen. Den skal (ligesom vi) faktisk kunne håndtere en hel ... Læs mere »

Dessertvin

Efter sidste uges smagning af portvin tager vi fat på de øvrige søde vine, der er indkommet til test. Det er en meget blandet flok med søde vine fra hele verden og fremstillet efter forskellige metoder. Det er faktisk så bredt et felt, så der er en “vin”, der er fremstillet på appelsin – en mere speciel oplevelse! Selv om ... Læs mere »

Portvin

Så har vi taget hul på “julesmagningerne”, hvor vi traditionen tro starter med portvin og i næste uge tager vi så alle de øvrige dessertvinene. Der er 11 portvine i dag og det er blandet af både Ruby- og Tawny-typen (hvis du vil læse mere om Ruby portvin eller Tawny portvin kan du klikke på linkene). Den bedste vin i ... Læs mere »

Næsten en gentagelse

I sidste uge roste jeg en portugisisk vin og skrev at Portugal generelt set går frem kvalitetsmæssigt for øjeblikket. I denne uge kan jeg gentage mig selv for ugens bedste vin og bedste køb er fra Portugal igen. Og som i sidste uge er der yderligere to vine, der får 5 stjerner, så der er næsten ved at gå inflation ... Læs mere »

Lidt mere vin til julen

I sidste uge havde vi den store test af julevine, men de udvalgte rødvine i denne uge kan dog også sagtens anvendes til julemaden. I den prismæssige fornuftige ende finder vi en glimrende Côtes-du-Rhône vin, som er alle pengene værd eller mere til. Det er Vignerons d’Estezargues Terre de Mistral 2008. Det er en mellemfyldig vin med dejlig frugt og ... Læs mere »

Tre gange 5 stjerner

Det er lidt af en superuge i denne udgave af VinTesten. Halvdelen af de seks vine, der er til test, får de maskimale 5 stjerner. Så der er tale om en uge med ekstraordinære gode køb og endda til priser, der er til at betale. Den første 5-stjernede vin er fra Portugal, hvorfra der efterhånden kommer flere og flere spændende ... Læs mere »

Pinot Noir fra hele verden

Ugens tematest hedder egentlig Pinot Noir uden for Bourgogne, men kunne ligeså godt hedde Pinot Noir fra hele verden. For der er kommet vin ind fra stort set hele kloden. Da jeg for nogle år siden sidst havde en lignende smagning var det især vin fra New Zealand, der dominerede. Landet er da også godt repræsenteret i denne test med ... Læs mere »

Fortsat stjerneregn til Chateauneuf 2007

I sidste uge havde vi første del af smagningen af Chateauneuf-du-Pape 2007. I denne uge er vi så nået til special cuvéerne fra samme område og årgang – altså nogle af de bedste vine fra distriktet. I dag vrimler det med såkaldte special cuvéer fra Chateauneuf. Sådan har det ikke altid været, for i “gamle” dage fremstillede man blot én ... Læs mere »

Chateauneuf-du-Pape 2007

I dag tager vi hul på smagningen af Chateauneuf-du-Pape i årgang 2007. Når jeg skriver “tager hul”, så er det fordi vi i denne uge har alle de “almindelige” cuvéer og i næste uge er det så nogle af de dyrere specialcuvéer, der prøvesmages. Chateauneuf-du-Pape er en af de mest populære vintyper i Danmark sammen med resten af vinene fra ... Læs mere »