onsdag 20. november 2019
Forside >> Nyheder >> 2008

2008

Domaine Romanée-Conti laver rød Corton

Domaine de la Romanée-Conti skal for første gang lave en rødvin fra Corton appellationen. De to ejere af det Vosne-Romanee baserede domaine, Aubert de Villaine og Henri-Frédéric Roch, har leaset 2,3 ha vinmarker i Corton appellationen fra Domaine Florent Prince de Mérode. DRC vil lave tre Grands Cru’er – Corton-Bressandes, Corton-Clos-du-Roi og en Corton-Renardes. Didier Dubois, vinmageren fra Prince Florent ... Læs mere »

Salget af Champagne styrtdykker

Salget af Champagne faldt med over 20% i oktober måned, i følge den officielle organisation CIVC. Som er resultat af finanskrisen faldt eksporten til Europa med 24% og uden for Europa med 23%. Også salget på hjemmemarkedet Frankrig faldt med 20%. “Folk tænker mere over deres indkøb, især på luksusvarer og det påvirker champagnesalget”, siger Paul Beavis, der er direktør ... Læs mere »

Gerard Depardieu giver ikke meget for biodynamik

Den franske skuespiller, vinmager og restauratør, Gerard Depardieu, skyder fra hoften i et interview. Interviewet bringes i januar nummeret af det engelske vinmagasin Decanter og her giver Depardieu udtryk for sin foragt over for biodynamik, Jamie Oliver og “bullshit” industri-vine. For Depardieu eksisterer biodynamik ikke: “De må stoppe. Det er en sekt”, siger han. “Man kan arbejde med jorden, man ... Læs mere »

Hospices de Beaune auktionen bedre end forventet

Søndagens auktion på Hospices de Beaune gav et salg på lidt over 3 mill. €. Det er mindre end sidste år men antallet af fade til salg var også mindre. De 450 fade rødvin og 94 fade hvidvin blev bortauktioneret af Christie’s på Hotel Dieu i Beaune for i alt € 3.024.676. Den specielle “President’s Barrel” gik for 50.000 €. ... Læs mere »

Wine Spectator Top 100 for 2008

Det amerikanske vinmagasin Wine Spectator har netop offentliggjort sin traditionsrige Top 100 for 2008. Listen er fremkommet efter at redaktionen i løbet af året har smagt mere end 19.500 forskellige vine. 5.300 af disse har fået 90 points eller mere og indgår derefter i udvælgelsen til årets top 100, som foregår efter værdi i forhold til prisen, tilgængelighed (den skal ... Læs mere »

Christie’s giver vurdering af Bourgogne 2008 før Beaune-auktionen

Auktionshuset Christie’s skal for fjerde gang stå for den traditionsrige Hospice de Beaune auktion. Auktionen finder sted på søndag den 16. november og vil omhandle 544 fad vin (450 røde og 94 hvide) mod 607 i 2007. Det afspejler dette års minimale produktion, der skyldes dårlige vejrmæssige betingelser. Men Anthony Hanson, der er Christie’s konsulent og Bourgogne-ekspert, kalder årgangen for ... Læs mere »

Salget af Champagne falder

Den store engelske vinkæde Majestic Wine melder om et fald i salget af Champagne på 6,4%. Årsagen er først og fremmest, at virksomheder er tilbageholdende med at bruge penge. Det sidste halve års finanskrise rammer nu. Også i Danmark melder et par vinhandlere om et stagnerende Champagnesalg. Her er det især de dyre ting, der ikke sælger, i stedet søger ... Læs mere »

Priserne på klassisk vin de laveste i 18 måneder

Priserne på de eksklusive og klassiske vine er de laveste i 18 måneder viser tal fra Liv-ex.com. “Liv-ex 100 Fine Wine Index” faldt med 12,4% i oktober måned og det var de dyre vine, der faldt mest. Det gik værst ud over Lafite Rothschild 2004, som faldt 27,9% – mens 2005 og 1995 faldt henholdsvis 24% og 22,5%. Chateau Montrose ... Læs mere »

Torres blandt de første til at teste kinesisk egetræ

Torres og andre vinproducenter over hele verden eksperimenterer med egefade fra kinesisk eg. En bødker i Rioja, Tonelería Magreñán, får træet fra en skov i Mongoliet. I Spanien har Miguel Torres kaldt eksperimentet “interessant” efter at have testet nogle få fade fra “quercus mongolica”. Andre vingårde i Italien, Bordeaux og USA har også købt “kinesiske” fade fra bødkeren. Tonelería Magreñán ... Læs mere »

Magrez vil dyrke vin i Spanien, Kroatien og England

Spanien har større potentiale end Frankrig som vinland. Det siger den franske vin-magnat Bernard Magrez. Magrez håber at tilføje vingårde i Italien, Spanien og Kroatien til sin i forvejen store portefølje af vinejendomme – og han vil stadig producere vin i England. Magrez er 72 år og lever i Bordeaux, hvor han bl.a. ejer Château Pape-Clément i Pessac-Léognan, og har ... Læs mere »