onsdag 28. juni 2017
Forside >> Vinens ABC >> Chile

Chile

Chile er et langt og smalt land, klemt inde mellem Stillehavet på den ene side og Andesbjergene på den anden side. Fra nord til syd er der over 4.000 km eller som fra Nordnorge til Sahara. Der dyrkes især vin fra 32. til 38. breddegrad – det samme som i Argentina, Australien, New Zealand og Sydafrika.

Der har været dyrket vin fra det 16. århundrede, så det er måske lidt misvisende at kalde Chile for et vinland fra den nye verden?

Chilensk vin

I modsætning til mange af de europæiske vinlande er klimaet meget konstant fra år til år. Der er masser af sol og ingen (eller kun lidt) frost. De kølige briser fra havet har endvidere en god indflydelse på de til tider meget varme vinmarker.

Chile har følgende vigtige vindistrikter (fra nord til syd):

Aconcagua: Ligger lidt nord for Santiago og det varmeste af distrikterne.

Maipo: Et relativt lille område, hvor mange af de kendte vinproducenter (Carmen, Santa Rita, Concha y Toro), har deres vingårde.

Rapel: Køligere end Maipo.

Maule: Her støder man på lidt mere nedbør og området er også lidt køligere end Rapel.

Bió Bió: Det sydligste af distrikterne (har ikke noget med film at gøre…).

Hovedparten af vinproduktionen baseres på Pais, men denne vin findes ikke uden for Chiles grænser. Det gør derimod de vine, der er fremstillet på Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon og Merlot. Det er således de klassiske, internationale og sikre druer, der anvendes til Chiles kvalitetsvine – dem der eksporteres.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*