mandag 6. april 2020
Forside >> Blog >> Vinene fra Australien – Ny bog

Vinene fra Australien – Ny bog

En ny bog om australsk vin er netop udkommet. Den hedder “Vinene fra Australien”, er på dansk og er skrevet af Birthe Jensen, der til daglig lever i Australien. Her driver hun vinfirmaet Distinguished Wines, der er agent for flere australske vinhuse med salg til bl.a. Danmark.

Bogen er opdelt i tre hovedafsnit; Australiens vinhistorie, druetyper og så et stort afsnit om de enkelte vinregioner. De enkelte afsnit er godt og udførligt beskrevet – man mærker, at forfatterens viden på området er stor – og teksten er krydret med meget flotte billeder.

I afsnittet om de enkelte vindistrikter er der også små beskrivelser af vinhuse – nogle få er mere udførligt beskrevet. Her er efter min mening bogens største svaghed. De korte beskrivelser refererer i udpræget grad til kvalitetsbedømmelser fra 3. part, især amerikanske Robert Parker. Det havde gavnet bogen, at vi havde fået Birthe Jensens egne, personlige vurderinger af de enkelte huse og vine – også de mindre positive. Så havde bogen fået et mere personligt præg, i stedet for “blot” at være et godt opslagsværk.

Prisen er kr. 299,00 men den fås i juni og juli 2007 til introduktionsprisen på kr. 249,00. Du kan købe Vinene fra Australien her

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

En kommentar

  1. Du kan i øvrigt købe lækre vine fra Australien hos Kjær Sommerfeldt. Jeg kan anbefale vine fra producenten Wolf Blass, de er supre lækre. Desuden er der et udvalg af mange andre producenter fra Auatralien: se http://shop.kogs.dk/group/4/rødvin-australien.aspx

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*