torsdag 27. februar 2020
Forside >> Blog (side 6)

Blog

Dekantering af vin

VinForum får ofte forespørgsler om, hvornår en vin egentlig skal dekanteres eller hældes på karaffel. Det vil denne artikel forsøge at besvare. Der er groft sagt to årsager til, at man dekanterer en vin. Den ene er for at ilte vinen. På mange bagetiketter anbefales det, at vinen åbnes 1-2 timer før, den skal drikkes, så den kan nå at ... Læs mere »

Vin og temperatur

Vinens temperatur har afgørende indflydelse på, hvordan en vin smager. Det er der vist ikke nogen, der er uenig i. Når vinen er skænket i glasset holder den sjældent temperaturen – den bliver varmere. Og her om sommeren er problemet endnu større, så vinen i både glasset og måske også flasken hurtigt bliver alt for varm. Men hvad er egentlig ... Læs mere »

Den uundgåelige sammenligning

Jeg hælder mest til at vurdere en vin ud fra dens egen præmis. Selvfølgelig spiller historie, terroir, erfaring, produktionsmetode og mange andre faktorer også ind. Men hvis en vin er god er den vel god? Der er dog især én drue, der som oftest ikke får lov til at stå på egne ben, og det er Pinot Noir. Når en ... Læs mere »

Bordeaux Vin – Primeur 2005

Primeur feberen raser! Forsalget af Bordeaux 2005 er nu i fuld gang og mange af de vigtige slotte har netop frigivet priserne eller er lige på trapperne med dem. Årgangen er, som du sikkert har hørt masser af gange før, rost til skyerne af alle vigtige vinskribenter og derfor er der for første gang i flere år lidt “hype” i ... Læs mere »

Topproducent fra Barolo på besøg

Restaurant Alberto K ligger på toppen af Hotel Royal i København. I disse omgivelser præsenterede Barolo-producenten Paolo Scavino et stort udvalg af husets vine i nuværende og tidligere årgange. Og det var ikke kun stedet, der var helt på toppen. Vinene var alle af meget høj klasse og uden den mindste vaklen i geledderne. Navnet Scavino får som regel Barolo-fans ... Læs mere »

Vin i operaen

Den 17. marts slog brancheforeningerne i Alsace og Rhône dørene op til en anderledes vinmesse. Det hele foregik nemlig i en af Danmarks flotteste bygninger – Operahuset. Så rammerne var altså helt på toppen og forventningerne da også store inden mødet med de 46 udstillere. Som altid ved store, stående smagninger er det svært at notere alle detaljer ned fra ... Læs mere »

Skøn Champagne fra Egly-Ouriet

Champagne skal drikkes hele året! Derfor var det skønt en februardag at få lov at smage nogle gode champagner fra det lille familiedrevet hus, Egly-Ouriet. Ejeren og vinmageren, Francis Egly, var selv til stede for at præsentere de boblende vine. En yderst ydmyg og venlig mand, der ser sin egen fornemste opgave at skabe det bedste grundlag for skønne champagner. ... Læs mere »

Seghesio – Toppen af Zinfandel

Californiske Seghesio Family Vineyards havde de to bedste vine i VinForums netop afholdte tema-smagning af californisk Zinfandel. Her følger lidt mere info om “Zinfandels mester”: Den italienske immigrant Edoardo Seghesio plantede sin første vinmark i 1895 i Alexander Valley i Sonoma Californien. I dag har børne- og oldebørn fortsat udviklingen og producerer nogle af de bedste Zinfandel vine i USA. ... Læs mere »

VinForum.dk bedste danske website om vin

Tak fordi du bruger VinForum. Din opbakning og feedback har gjort VinForum til den største danske website om vin. Og nu også til en af de bedste (lidt selvros skal der være plads til en gang imellem). I hvert fald hvis man skal tro Berlingske Tidende, der den 14. januar 2006 bragte artiklen “Guide til vinsider på nettet”. Her gennemgås ... Læs mere »

Højt til vejrs i Côtes Rôtie

Nogle af verdens bedste vine fremstilles i et meget lille område i det nordlige Rhône i Frankrig. Navnet er Côte Rôtie og er måske nok kendt af de fleste, men det er jo ikke vine, vi falder over hver dag. Der er kun 40 selvstændige vinproducenter i området og de producerer ikke meget mere vin end ét stort Bordeaux-slot. Arealet ... Læs mere »