torsdag 29. december 2016
Forside >> Blog (side 5)

Blog

Er direkte import og salg billigere?

Der er flere måder at sælge vin på. Én af dem er det såkaldte “direkte import og salg” koncept, som mange danske vinimportører benytter sig. Philipson Wine er nok det mest kendte eksempel men også mange mindre såkaldte “garageimportører” anvender denne distributionsform. Fordelen for forbrugeren skulle være, at mindst ét led i værdikæden skæres væk – nemlig detailledet (vinbutikken) – ... Læs mere »

Er klassifikationerne stadig anvendelige?

I denne uge er der kommet hele to ændringer til det franske klassifikationssystem. Først blev det tilladt at anvende Sylvaner som Grand Cru vin i Alsace – dog kun på Grand Cru marken Zotzenberg. Og senest er den med spænding ventede revurdering af St. Emilion klassifikationen offentliggjort med flere op- og nedrykninger som følge. For det enkelte vinslot betyder en ... Læs mere »

Biovin – fremtid eller kejserens nye klæder?

I weekenden er der vinsmagning på Børsen. Ikke en helt almindelig en – der er nemlig tale om vin, der udelukkende er fremstillet efter biodynamiske principper. Der deltager 45 vinproducenter, der alle er medlemmer af foreningen La Renaissance des Appellations. Prisen for deltagelse er i øvrigt kr. 1.250. Populært sagt er biodynamisk vin økologisk med en overbygning efter den østrigske ... Læs mere »

Opbevaring af vin i vinskab

Juli måned har været rekordvarm i år. Og der er nok en eller anden vinsamler, der har opdaget, at selv kælderrum bliver ret varme, når solen bager og det er over 30 grader flere dage (uger) i træk. Og har man ikke en kælder har situationen sikkert været endnu værre. Men hvordan er det nu lige man skal opbevare sin ... Læs mere »

Drop SuperToscanerne

I Italien har man mange regler. Færdselsregler, fodboldregler, bestikkelsesregler og også vinregler. Fælles for dem er, at de alle bliver overtrådt. Det ved enhver, der har besøgt landet. Nogle siger, at det er charmen ved landet. Andre… de er af en modsat opfattelse. Vinreglerne går mest på oprindelses- og typicitetsgaranti. Altså når man køber en bestemt vin, skal man vide, ... Læs mere »

3 fejltagelser du ikke må begå

Jeg forsøger at bilde mig ind, at jeg har lidt mere forstand på vin end gennemsnitsdanskeren. Desværre holder denne indbilding ikke altid og jeg må indrømme, at jeg har lavet mange fejltagelser, når jeg har købt vin til mig selv. Fejl som jeg egentlig godt kunne undgå, men som jeg alligevel med jævne mellemrum begår. Fejl nr. 1 – At ... Læs mere »

Dekantering af vin

VinForum får ofte forespørgsler om, hvornår en vin egentlig skal dekanteres eller hældes på karaffel. Det vil denne artikel forsøge at besvare. Der er groft sagt to årsager til, at man dekanterer en vin. Den ene er for at ilte vinen. På mange bagetiketter anbefales det, at vinen åbnes 1-2 timer før, den skal drikkes, så den kan nå at ... Læs mere »

Vin og temperatur

Vinens temperatur har afgørende indflydelse på, hvordan en vin smager. Det er der vist ikke nogen, der er uenig i. Når vinen er skænket i glasset holder den sjældent temperaturen – den bliver varmere. Og her om sommeren er problemet endnu større, så vinen i både glasset og måske også flasken hurtigt bliver alt for varm. Men hvad er egentlig ... Læs mere »

Den uundgåelige sammenligning

Jeg hælder mest til at vurdere en vin ud fra dens egen præmis. Selvfølgelig spiller historie, terroir, erfaring, produktionsmetode og mange andre faktorer også ind. Men hvis en vin er god er den vel god? Der er dog især én drue, der som oftest ikke får lov til at stå på egne ben, og det er Pinot Noir. Når en ... Læs mere »

Bordeaux Vin – Primeur 2005

Primeur feberen raser! Forsalget af Bordeaux 2005 er nu i fuld gang og mange af de vigtige slotte har netop frigivet priserne eller er lige på trapperne med dem. Årgangen er, som du sikkert har hørt masser af gange før, rost til skyerne af alle vigtige vinskribenter og derfor er der for første gang i flere år lidt “hype” i ... Læs mere »