torsdag 24. januar 2019
Forside >> Blog >> Vin i operaen

Vin i operaen

Den 17. marts slog brancheforeningerne i Alsace og Rhône dørene op til en anderledes vinmesse. Det hele foregik nemlig i en af Danmarks flotteste bygninger – Operahuset. Så rammerne var altså helt på toppen og forventningerne da også store inden mødet med de 46 udstillere.

Som altid ved store, stående smagninger er det svært at notere alle detaljer ned fra alle de smagte vine, som i antal kan blive ret betragtelige. Men generelt var niveauet ret højt og der kunne på de fleste af de borde jeg besøgte, smages topvine fra både Alsace og Rhône-dalen. F.eks. vin fra Zind-Humbrecht, Domaine Weinbach, Marc Kreydenweiss og Bott-Geyl fra Alsace. Et nyt bekendtskab i Danmark var Domaine Barmes-Buecher. Endnu en biodynamisk dyrker med meget elegante og finesserige vine, som absolut er anbefalelsesværdige. De importeres af Modin Vine.

På Rhône-siden var der dejlige vine fra bl.a. Pierre Usseglio, Domaine de Cristia, Vieux Telegraphe og Mont Olivet i Chateauneuf-du-Pape, som jeg koncentrerede min smagning omkring. De fleste fra årgang 2003, som er en smule ujævn, men som generelt har givet fyldig og rige vine.

Et flot arrangement, hvor vin, positive udstillere og omgivelser gik op i højere enhed.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*