lørdag 20. oktober 2018
Forside >> Nyheder >> 2008 >> USA truer med at blokere Brunello-import

USA truer med at blokere Brunello-import

Krisen i Brunello di Montalcino tager til. Nu truer amerikanerne med at blokere for importen af Brunello fra den 9. juni, hvis ikke vinen har følgeskab af en analyse, der viser, at vinen er “ren Sangiovese”. USA er Brunello’s største marked og importerer 25% af den totale produktion.

Da Brunello di Montalcino skal være 100% Sangiovese, vil tilføjelsen af andre druer være en overtrædelse af aftalen mellem EU og USA, der siger, at det der står på etiketten skal svare til indholdet i flasken.

I følge kilder er den italienske ambassade blevet kontaktet allerede den 9. april om dokumentation af indholdet efter skandalen blev offentliggjort. Da italienerne valgte at ignorere denne kontakt, er man fra amerikanernes side gået mere drastisk til værks med en evt. blokade.

I USA er ikke alle glade for de amerikanske myndigheders reaktion. Nogle mener ikke italienerne skal straffes for selv at opklare nogle misforhold, mens andre mener, at så skal al vin checkes for at se om indholdet lever op til, hvad etiketten fortæller.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*