3. januar 2008

Vinproducenter over hele Tyskland kan juble over en veloverstået Eiswein høst. Den kolde december måned i Tysklands vinområder gjorde det muligt at høste frosne druer til Eiswein. Det meste blev høstet om morgenen den 18. og 19. december i Mosel og Rhein distrikterne, mens nogle af de sydligere områder måtte vente til den 22. december.

For at kunne producere denne specielle dessertvin, skal temperaturen falde til mindst -7 grader i minimum 3 timer, før høsten må starte. De frosne druer giver kun et meget lille udbytte og produktionen af Eiswein er derfor altid yderst begrænset. Desuden er der altid en risiko for at hele høsten slår fejl, hvis der ikke indtræder frost i tide. F.eks. er der stort set ikke produceret Eiswein i 2006.

Dette års høst ventes dog at blive rimelig stor, da mængden af hele sæsonens høst har været stor og flere producenter derfor har turdet gamble med Eiswein-høsten.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine