torsdag 15. november 2018
Forside >> Nyheder >> 2011 >> St. Emilion klassifikation endnu ikke godkendt

St. Emilion klassifikation endnu ikke godkendt

Den nye St. Emilion klassifikation er endnu ikke blevet godkendt af Landbrugsministeriet. Det er ellers tre måneder siden den blev forelagt, men den officielle godkendelse, der skal bekendtgøres i Journal Officiel de la République Française, lader vente på sig. Nogle lokale kommentatorer mener, at der trods mere end tre års arbejde med de nye regler, stadig er stor uenighed om klassificeringen.

Mange slotte foretrækker blot at bevare status quo og lade den nuværende placering fortsætte. Samtidigt er mange fortørnede over reglerne om sanktioner, såfremt man blander druer fra tilkøbte marker i vinen. I Medoc er det selve slottet, der er klassificeret, mens det i Saint Emilion er jorden og terroir, som bliver klassificeret.

“Det betyder, at vi bliver alvorligt straffet kommercielt,” siger Yannick Evenou, direktør for Chateau la Dominique i Saint Emilion og fortsætter: “Vi har 23 ha vinmarker i La Dominque og ekstra 5 ha, der støder direkte op til på den samme type jord, men druer herfra kan vi ikke kan medtage i de klassificerede vine. Den manglende fleksibilitet i Saint Emilion er en fejl og mens det fortsætter, vil forskellen mellem ejendomme på venstre og højre bred simpelthen blive større og større.”

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*