torsdag 15. november 2018
Forside >> Nyheder >> 2011 >> Så er ny St. Emilion klassifikation endelig godkendt

Så er ny St. Emilion klassifikation endelig godkendt

St. Emilion klassifikationen er endelig blevet underskrevet af den franske regering. Den juridiske meddelelse om klassificering, som har stået i stampe siden den blev sendt til det franske landbrugsministerium i januar 2011, blev endelig offentliggjort den 16. juni.

Det betyder, at på trods af fortsatte interne skænderier, kan klassifikationen nu anvendes. INAO, der står for alle de franske appellationer, vil nu udsende ansøgningsskemaer til slotte, der ønsker at komme i betragtning i klassifikationen. Alle slottenes vine – herunder dem, der aspirerer til de bedste placeringer i Grand Cru, Grand Cru Classe og Premier Grand Cru Classé – vil blive smagt blindt.

Vinene vil blive vurderet på smag, deres terroir, deres markedsposition og omdømme. “Jeg forventer, at der stadig er nogle personer, der vil være uenige med resultaterne,” siger Saint Emilion præsident Jean-Francois Quenin til Decanter.com. “Men INAO har gjort processen klar, den er grundig og uafhængig, og alle slotte er fuldt ud klar over, hvad der er tale om før de tilmelder sig.”

Som forventet er princippet om klassificering af terroir i stedet for selve vinslottet blevet lempet en smule for at bringe systemet tættere på det i Médoc, hvor de klassificerede slotte frit kan købe flere vinmarker og medtage dem i deres nuværende brand. I Saint Emilion vil der være en vis fleksibilitet, men der vil stadig være en hårdere bedømmelse end på venstre bred, hvilket kræver, at der skal påvises en lignende kvalitet og terroir-stil.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*