torsdag 15. november 2018
Forside >> Nyheder >> 2009 >> Ricasoli vil offentliggøre den originale Chianti formelt

Ricasoli vil offentliggøre den originale Chianti formelt

Baron Ricasoli’s originale formel for Chianti, som har været diskuteret i over 100 år, bliver snart offentliggjort. Det sker i forbindelse med baronens 200 års fødselsdag. Bettino Ricasoli går for at være manden, der “opfandt” Chianti og var desuden en af grundlæggerne af det moderne Italien.

På Castello di Brolio, Ricasolis toscanske slot, eksperimenterede han voldsomt og fandt på at en blanding af forskellige druer kunne drikkes hver dag men også forbedre sig med tiden. I 1890’erne kom han med en basis-blanding bestående af ca. 70% Sangiovese, 15% Canaiolo og 15% Trebbiano (hvid drue) og nogen gange lidt Colorino også.

Men hvad den helt ideelle blanding skulle være er aldrig offentliggjort og har været diskuteret siden.

I 1859 grundlagde han avisen La Nazione, der i dag er Italiens ældste avis. Den nuværende Baron Francesco Ricasoli, den 32. i rækkefølgen og tip-tip oldebarn af Bettino, vil for at fejre 200 årsdagen udgive en bog, der indeholder breve mellem Bettino og en Professor Studiati fra Pisa’s Universitet. I denne brevveksling beskriver Ricasoli den “sublime vin” han er ved at skabe og samtidigt beskriver han den eksakte Chianti formel.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*