onsdag 21. november 2018
Forside >> VinTest >> 2013 >> Pommard producenter ønsker tre nye Grand Cru’er

Pommard producenter ønsker tre nye Grand Cru’er

Vinproducenter fra tre Premier Cru områder i Pommard i Bourgogne har nu officielt ansøgt om at få ophøjet de tre marker til Grand Cru status. Deres ansøgning, som fylder 150 sider, er afleveret til det lokale INAO kontor i Dijon. De tre Cru’er i spil er Pommard Rugiens (haut et bas), Pommard Epenots (grands et petits) og Clos des Epeneaux.

pommard“Det tog os to år at udarbejde materialet til rapporten”, siger Aubert Lefas, der er vicepræsident i Pommard producenternes organisation.

Rapporten, som ikke er offentlig tilgængelig, argumenterer for, at priserne på vine fra de tre premiers cru’er jævnligt har været højere end andre Pommard premiers crus, at historiske bedømmelser og ratings begrunder en ophøjelse og at kompleksiteten af vinmarkerne begrunder, at de børe være Grand Cru.

Ansøgningen kommer på et tidspunkt, hvor efterspørgslen efter top Bourgogne forbliver høj, senest dokumenteret ved den årlige Hospices de Beaune auktion, som indbragte det højeste beløb nogensinde for en mængde, der var den mindste i tre årtier.

Lefas siger, at det totale areal, som ønskes ophøjet, er på 41 ha, som består af 13 ha for Rugiens, 23 for Epenots og 5 for Clos des Epeneaux. Hvis det sker vil det give Pommard de første 41 ha grand cru vinmarker og så 85 ha med premier cru og omkring 200 ha med “village” status.

Disse tal er logiske mener Lefas: “Vi vil ikke skabe inflation i grand cru marker, men gøre det klart, hvad der menes med en grand cru i Bourgogne.”

Men uanset hvad så er det en langsommelig proces, der forestår og en ændring vil tidligst ske i 2015, hvis den altså sker overhovedet. INAO vil først have mere information om udbytter, markforhold og høstmetoder før de går i gang med vurderingen. Når det lokale INAO har set på sagen skal den til hovedkvarteret i Paris, som så også skal have en komité ud og se på forholdene. Og dette arbejde tager op imod 2 år.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*