tirsdag 21. november 2017
Forside >> Nyheder >> 2010 >> Ny St. Emilion klassifikation godkendt

Ny St. Emilion klassifikation godkendt

Efter fire års drama, forvirring og farce-agtige tilstande, vil en ny St. Emilion klassifikationen træde i kraft fra 2012-høsten. Det franske appellation-organ, INAO, har endeligt godkendt de nye regler, næsten præcis fire år efter 2006 klassifikationen kollapsede i et juridisk morads.

De klassificerede vine fra Saint Emilion er de eneste i verden, der får en ny klassificering hvert 10. år, hvor slotte revideres opad eller nedad afhængig af kvalitet. Efter hadefulde tvister i forhold til 2006 klassifikationen – anlagt af slotte, der havde mistet deres status – har systemet stået stille.

Der er for øjeblikket 72 klassificerede slotte, der dækker 880 hektar eller 16% af Saint Emilion’s 5.500 hektar vinstokke. Den største ændring i den ny klassifikation er en uafhængig organisation til at overvåge beslutningsprocessen – og for at sikre det et bevis over for juridiske udfordringer.

“Vi er alle glade for, at vi nærmer os slutningen af denne vanskelige episode og vi er klar over betydningen af klassificeringen. For at sikre at alt er fuldt uafhængigt, kan vi ikke blive for involveret i detaljerne,” siger Chateau Angelus ejer og tidligere formand for appellationen, Hubert de Bouard.

“Alt bliver vedtaget gennem INAO, ikke af os i Saint Emilion. Den nye klassifikation vil blive administreret af en kommission på syv INAO medlemmer, hvoraf ingen kommer fra Bordeaux. Ti årgange fra 1999 til 2008, vil blive smagt, eller 15 årgange, hvis en forfremmelse fra grand cru classe til premier grand cru classe er under overvejelse. Andre kriterier såsom kvaliteten af teknisk udstyr, hygiejne på vingården og omdømme af slottet vil blive taget i betragtning. Prøvesmagning vil tælle for mindst 50% af den endelige karakter,” forklarede INAO præsident Yves Benard ved offentliggørelsen.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*