• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Ny opfindelse kan måle tannin i egefade

30. september 2010

Et nyt system, som måler tannin i egestave, har vundet en guldmedalje ved Vinitech messen. Oakscan er et infrarødt scanner system, som måler det nøjagtige indhold af tannin (garvesyre) i hver stav i en tønde, før den er samlet. Det betyder, at en vinproducent meget præcist kan vælge den type tannin, der matcher den vinstil, han forsøger at lave.

Systemet er udviklet i samarbejde mellem egefadsproducenten Radoux og det ønologiske fakultet på universitetet i Bordeaux.

Oakscan vil blive brugt til at producere de første egefade i en serie for at kategorisere typen og kvaliteten af tanninen i træet. Radoux er i færd med at implementere processen for alle sine franske egetræsfade.

Frederic Bonnaffous, teknisk direktør på Chateau le Boscq og Chateau Belgrave i Medoc, der har været involveret i afprøvningen af fadene, fortalte at jo mere man kan reducere antallet af variabler i udvælgelsen af fade, jo bedre. “Ideen om at reducere forskelle mellem egefade er meget besnærende. Ikke blot enkelte egetræer har forskellige tanninniveauer, men variationen mellem siderne og det indre og ydre er stor. Vi kan ikke gøre noget ved variationer i vejret i Bordeaux, men hvis vi kan få en vis stabilitet i egefadene, så kan vi blive mere præcise i vores vinfremstilling.”

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine