torsdag 24. januar 2019
Forside >> Nyheder >> 2010 >> Ny Cru Bourgeois endelig færdiggjort

Ny Cru Bourgeois endelig færdiggjort

Den nye Cru Bourgeois klassifikation er nu endelig offentliggjort til stor lettelse for de fleste involverede. Frederique de Lamothe, direktør for Alliancen des Cru Bourgeois du Medoc, fortalte Decanter.com, at hun var glad for endelig at offentliggøre resultaterne af tre års arbejde. “Der har været en masse stress,” sagde hun. »”I tre år har vi mere eller mindre arbejdet i hemmelighed uden at kunne fortælle nogen, hvad vi gør.”

Alliancen har gjort det klart, at listen er en årlig kvalitetsvurdering, ikke en klassificering af slotte eller vinmarker ligesom 1855-klassifikationen. Den oprindelige Cru Bourgeois klassifikation har været genstand for megen polemik siden den blev opdateret i 2003, hvor den efterfølgende blev annulleret, da 78 producenter bittert anfægtede deres udstødelse fra klassifikationen.

Den nye liste for 2008 årgangen tog det tre år at blive enige om efter en masse smagsprøver. Slottene er udvalgt af et panel bestående af betalte vinfagfolk – men uden slotsejere. Hvert år reguleres kvalitetskravene, så de er højere i en god årgang end i en dårlig.

Klassifikationen er også blevet ensartet, idet der ikke længere findes Exceptionelles eller Superieur – alle har samme betegnelse og er lige gode!

Spørgsmålet er, hvad vi skal bruge den ny klassifikation til?

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*