onsdag 21. november 2018
Forside >> Nyheder >> Mouton Rothschild vælger fransk kunstner til 2011 etiketten

Mouton Rothschild vælger fransk kunstner til 2011 etiketten

Chateau Mouton Rothschild har valgt en fransk maler som den, der skal dekorere Moutons etiket på flaskerne fra 2011-årgangen.  Det er første gang i fire år, at det er en franskmand, der får æren.

mouton rothschild 2011Guy de Rougemont er medlem af Akademy des Beaux Arts og følger efter en trio af en kinesisk, amerikansk og britisk maler, der har stået for de sidste tre års etiketter. Hans motiv skal forestille udviklingen af vinstokke og vin i de første leveår? “Guy de Rougemont er en af mine gamle venner”, siger Baronesse de Rothschild. “Vi mødtes første gang, da jeg var 18 år og jeg har fulgt hans karriere lige siden”.

De Rougemont er kendt for sine store malerier på offentlige pladser, f.eks. ved Musée d’Orsay i Paris, men også for skulpturer og moderne møbelkunst.

Mouton Rothschild har altid været god til at gøre ekstra opmærksom på sig selv – måske det skyldes, at slottet ikke oprindeligt var blevet klassificeret som 1.Cru i 1855 Medoc Klassifikationen. Ideen med et unikt design på etiketten for hver årgang begyndte dog først i 1945 og er blevet gentaget lige siden hvert år.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*