søndag 5. april 2020
Forside >> VinTest >> 2014 >> Moderne Rioja er ugens vin

Moderne Rioja er ugens vin

Der er udelukkende røde vine på ugens program. Fem flasker – igen måtte en enkelt flaske trække sig, da den ikke var helt i orden. Det er måske ikke just lette sommervine, der er tale om, men hvem siger man ikke må drikke god rødvin om sommeren?

Der er to argentinske Pinot Noir vine med i testen. Man forsøger ihærdigt at få denne skrøbelige drue til at virke dernede, men med meget svingende resultater, synes jeg. I starten – for 10-15 år siden – var det ikke godt. Så blev det bedre, men de sidste indtryk er, at det går noget op og ned og at man har svært ved at finde en stil at følge. På den anden side går det jo også op og ned i Bourgogne, så det er nok noget vi må leve med, når det drejer sig om Pinot.

Et mere klassisk distrikt end Argentina er spanske Rioja. Også et område, hvor der er sket meget – og til det bedre, vil jeg mene. Mange vine er blevet mere friske, frugtige og moderne og det lidt støvede er på vej væk. Selv om også mange af traditionalisterne stadig laver fremragende vine. Men det er en moderne Rioja, der er ugens vin og får 5 stjerner. Den kan du læse mere om nedenfor:

Luis Canas Crianza 2011

Der er udelukkende røde vine på ugens program. Fem flasker – igen måtte en enkelt flaske trække sig, da den ikke var helt i orden. Det er måske ikke just lette sommervine, der er tale om, men hvem siger man ikke må drikke god rødvin om sommeren? Der er to argentinske Pinot Noir vine med ...

Bedømmelse

Antal stjerner
Score:
90 pts.
Område:
Spanien - Rioja
Type:
Rødvin - Tempranillo, Garnacha
Pris:
119,00 (tilbud)
Vinhandler:
Vinoble

Flot moderne Rioja

Beskrivelse: Mørk rød farve. Intens duft af kirsebær, lidt mokka, krydderi. Mellemfyldig vin med lækker frugt og en smag, der er en del krydret men med flot frugt og i en moderne stil. Den har flotte, bløde tanniner og er meget vellavet. Dejlig moderne Rioja og super til tilbudsprisen. Vinen passer godt til lam, vildt og en god bøf.

Brugerbedømmelser: Bliv den første ...
100
NavnRegionÅrgangScorePris
Pinot Noir Reserva – Del Fin del MundoArgentina20118579,95 v/12
Pinot Noir – PulentaArgentina201088185,00
Crianza – Luis CanasSpanien Rioja201190119,00 (tilbud)
Zarus Crianza – Vina SolorcaSpanien20098899,00 v/6
Côtes du Roussillon – Abbotts DelaunayFrankrig201189129,00

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*