onsdag 23. januar 2019
Forside >> Nyheder >> 2011 >> Michel Bettane truer med at boycotte primeursmagning

Michel Bettane truer med at boycotte primeursmagning

Den franske vinkritiker, Michel Bettane, har truet med at boykotte en primeur smagningerne, hvis Bordeaux ikke slår hårdt ned på de kritikere, der offentliggører deres score, før de officielle smagninger finder sted. Bettane har offentliggjort et åbent brev til Union des Grands Crus de Bordeaux (UGC), hvori han beskriver den praksis med at give udvalgte journalister lov til at smage og offentliggøre vinbedømmelser før den officielle start på primeursugen som “latterlig” og “respektløs”.

“I mere end 20 år har jeg loyalt smagt den nye årgang på samme tid som mine kolleger. Fra de tidligste år har slotte tilladt visse amerikanske journalister, og i nyere tid franske, at smage særskilt, tidligere end resten, og derefter givet dem ret til at offentliggøre deres resultater uden at overholde de officielle regler. Denne praksis er nu gået for vidt og hvis der ikke gøres noget for at bremse den bliver det sidste år, at vi spiller spillet”, siger Bettane, idet han henviser til sig selv og kollegaen Thierry Desseauve. Begge var tidligere kritikere på La Revue du Vin de France.

Han hentyder specifikt til James Suckling, der har udgivet videoer og bedømmelser fra sine smagninger den sidste uge, men også James Molesworth, den nye Wine Spectator Bordeaux kritiker, der også er begyndt at offentliggøre et par bedømmelser.

Til Decanter.com siger Suckling: “Jeg kan ikke se problemet. Forbrugeren ønsker at få information så hurtigt som muligt, især hvor der er tale om en stor årgang i Bordeaux. Det ønsker jeg at opfylde. 2010-årgangen er stor. Vejret har været fantastisk. Jeg håber, det er det samme i næste uge for de andre.”

Robert Parker besøger også Bordeaux forud for alle andre, men er normalt en af de sidste til at udgive sine bedømmelser i slutningen af april. Den officielle Primeur smagning 2010 begynder i morgen den 2. april.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*