onsdag 24. oktober 2018
Forside >> Nyheder >> 2010 >> Magrez sælger i Bergerac og køber i Douro

Magrez sælger i Bergerac og køber i Douro

Bernard Magrez har solgt sin Bergerac-ejendom, Domaine des Songes. I stedet har Magrez, som også ejer Chateau Pape Clement i Bordeaux og 34 andre vinslotte i verden, købt en vingård i Douro-dalen. Domaine des Songes blev købt for fire år siden, i 2006, men Magrez har ikke lagt skjul på, at det var en fejl at købe ejendommen, selv om han har investeret massivt i den.

“Jeg var ikke klar over, at det ville være så svært at sælge en Bergerac vin,” siger har til Decanter.com. “Jeg forsøgte at lave en vin af høj kvalitet med lave udbytter, men appellationen kan simpelthen ikke bære prisen.”

I stedet er han vendt tilbage til det område, hvor han startede sin karriere med at sælge portvin, ved at købe en vingård i Pinhao regionen i Douro og fremstille en vin, der vil blive aftappet under navnet Esperança.

“Jeg vil udelukkende fremstille en rødvin, men fra de samme druesorter som portvin: Touriga Nacional og Touriga Franca.”

Produktionen forventes at blive på omkring 8.000 flasker om året, og den første årgang vil være 2009, som aftappes sidst i 2010. Magrez vil dog ikke bekræfte forlydender om, at han også ønsker at øge sin beholdning af vinejendomme i Bordeaux, og er i færd med at afgvie tilbud på Chateau Beychevelle i Saint Julien. “Nogen vil sige, at jeg næste gang køber Eiffeltårnet, så jeg er holdt op med at kommentere på potentielle indkøb.”

 

 

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*