torsdag 15. november 2018
Forside >> Nyheder >> 2010 >> Leverandører til Gallo dømt for falsk Pinot Noir

Leverandører til Gallo dømt for falsk Pinot Noir

Tolv vinproducenter fra Languedoc er blevet fundet skyldige i at sælge forfalsket Pinot Noir til E & J Gallo. En fransk domstol fandt gruppen skyldig i at sælge 18 mill. flasker med sammenstukket vin, som skulle have været ren Pinot Noir til Gallo. Domstolen har idømt de tiltalte – kontaktpersoner fra kooperativer, de faglige organisationer, en velkendt købmand fra négocianten Ducasse og konglomerat Sieur d’Arques – med bøder på op til € 180.000 og betingede fængselsdomme på op til seks måneder.

Vi blev solgt til Gallo fra 2006 til 2008 og blev aftappet som Gallos Red Bicyclette mærke, der sælges til omkring 40-50 kr. Pinot Noir’en blev blandet med Merlot og Syrah, der dog havde en betydeligt lavere pris end pinot’en.

Gallo er skuffet over, at deres leverandør Sieur d’Arques er blevet fundet skyldig, men påpeger, at der ikke var noget sikkerheds- eller sundhedsproblem ved vinen.

I den engelske avis The Guardian har Decanter redaktøren Guy Woodward kaldt episoden en “komedie” og siger, at det var Gallo’s klodsede forsøg på at ride med på Sideways Pinot Noir dillen ved at lade Red Bicyclette fremstå som en autentisk fransk Pinot.

“At en af verdens største vinproducenter bliver holdt for nar af en gruppe af vildfarne franske Vignerons er morsomt og trist på samme tid. Det siger ikke meget om Gallo’s professionalisme, at de ikke kunne smage forskel mellem Pinot, Merlot og Shiraz,” skriver han blandt andet.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*