tirsdag 18. februar 2020
Forside >> VinTest >> 2014 >> Kølig chilensk cabernet

Kølig chilensk cabernet

Det er et udmærket og jævnt felt vi har på banen i denne uge. Men vinene er temmelig forskellige. Hvor det sydlige Rhône normalt står for nogle tunge vine med masser af sol, kraft og alkohol, så er vinen fra Ventoux anderledes kølig og frisk i det og uden den tunge alkohol.

Vinen fra Toscana har 7 år på bagen og det smages. Den er både moden i duft og smag og skal nok ikke blive meget ældre. Men den smager godt – lidt i stil med en Brunello.

Malbec’en har jeg det nok vanskeligst med. Den virker ikke helt i balance og synes også en smule kunstig.

Til gengæld er ugens bedste vin en meget positiv overraskelse. Det er en chilensk Cabernet Sauvignon fra Montes, der godt nok er kendt for ikke at lave de “normale” voldsomme chilenske vine, men som alligevel overrasker her med en ganske kølig og veldrikkende Cabernet.

Montes Alpha Cabernet Sauvignon 2011

Det er et udmærket og jævnt felt vi har på banen i denne uge. Men vinene er temmelig forskellige. Hvor det sydlige Rhône normalt står for nogle tunge vine med masser af sol, kraft og alkohol, så er vinen fra Ventoux anderledes kølig og frisk i det og uden den tunge alkohol. Vinen fra Toscana ...

Bedømmelse

Antal Stjerner
Score:
89 pts.
Område:
Chile
Type:
Rødvin - Cabernet Sauvignon
Pris:
179,00
Vinhandler:
Vinoble

Kølig chilenske cabernet

Beskrivelse: Mørk rød farve. Ikke så intens duft med lidt mokka og mørke bær. Mellemfyldig vin med dejlig frugt og en smag, der nok er intens i det, men også dejlig harmonisk og på ingen måde bulderbasse-agtig. Her er lidt tannin, men den slutter alligevel rundt. En bordeaux-like chilener. Vinen passer fint til godt oksekød.

Brugerbedømmelser: Bliv den første ...
85
NavnRegionÅrgangScorePris
Ventoux – Domaine de BeaumalricFrankrig Rhône20138669,00 v/6
Toscana 07 – SvoltacarrozzeItalien Toscana200788100,00 v/6
1884 Reservado Malbec – EscorihuelaArgentina20138699,00
Alpha Cabernet Sauvignon – MontesChile201189179,00

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*