• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Humbrecht: Alsace har brug for et sødmesystem

4. februar 2011

Alsace har brug for et system til at hjælpe forbrugerne med at navigere rundt i vildt forskellige niveauer af sødme i vinene. Det siger Olivier Humbrecht fra Domaine Zind-Humbrecht til Decanter.com. “Måske ville det være nemmere at sige til Alsace producenterne – okay, ikke andet end tørre vine,” siger Humbrecht, “Men det ville være at smide barnet ud med badevandet … Forenkling af den grad vil berøve os selv nogle af vore største vine.”

Zind-Humbrecht, som giver sine vine lov at gære til den naturlige sødme tilladt af dets naturlige gær og biodynamiske principper, bruger selv en 1-til-5 skala for at angive graden af sødme på alle sine etiketter. “Hvis Alsace som en helhed vedtager en ordning, vil jeg gerne benytte den – enten med vores skala eller en anden,” siger Humbrecht. “Men vi har absolut brug for et system.”

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine