torsdag 24. januar 2019
Forside >> Nyheder >> 2008 >> Fusker Brunello-producenterne med vinen?

Fusker Brunello-producenterne med vinen?

Flere producenter i Montalcino i Toscana er under anklage for at fuske med deres Brunello di Montalcino vin. Salget af årgang 2003 er midlertidigt suspenderet men flere producenter undersøges. Efter de foreløbige undersøgelser skulle der være flere, der tilsætter andre druer end Sangiovese til vinen og det er strengt forbudt, da en Brunello skal være 100% Sangiovese. Fremover vil konsortiet i Brunello kontrollere 20-25% af vinene hvert år for at sikre, at lovgivningen overholdes.

Nyheden om ulovlighederne kom frem på Vinitaly, en af de største vinmesser i verden, og de implicerede skulle blandt andet være Antinori, Frescobaldi, Argiano og Castello Banfi. De skulle efter sigende have adderet Merlot og Cabernet Sauvignon til deres Brunello’er.

Nogle kalder hele optrinet politisk motiveret, da mængderne givetvis er meget små og således ikke påvirker vinens smag i særlig grad. Der skulle derfor være nogle, der gerne vil ramme Brunellos gode omdømme. Men mange producenter mener nu at fokus på snyderiet er godt, for en tilladelse til at iblande andre druer vil hurtigt ødelægger Brunello’s særlige og unikke kendetegn.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*