onsdag 24. oktober 2018
Forside >> VinTest >> 2013 >> Font Sarade Ventoux 2012 – Årets Julevin

Font Sarade Ventoux 2012 – Årets Julevin

Domaine Font Sarade er beliggende i det sydlige Rhône lige nord for byen Vacqueyras på det, der kaldes La Ponche plateauet. Domainet har 35 ha vinmarker i forskellige appellationer; Gigondas, Vacqueyras, Côtes du Rhône, Plan-de-Dieu og så Côtes du Ventoux – derfra hvor årets julevin kommer.

font sarade ventouxVentoux er måske mest kendt fra cykelsporten, men man laver altså også glimrende vin her. Font Sarade går meget op i hvad der på fransk kaldes “terroir”, altså at lokation og mikroklima betyder meget for vinens kvalitet og udtryk. De fleste af Font Sarades vinmarker har en del ler i sig og det giver rige og fyldige vine – men også med en snert af mineralitet.

Font Sarade Ventoux 2012 er lavet på 50% Grenache og 50% Syrah og fremstillet helt traditionelt. Den har således ikke set skyggen af egefade, men er lagret på store cementtanke.

Den er fuldt fortjent årets julevin 2013.

Domaine Font Sarade er beliggende i det sydlige Rhône lige nord for byen Vacqueyras på det, der kaldes La Ponche plateauet. Domainet har 35 ha vinmarker i forskellige appellationer; Gigondas, Vacqueyras, Côtes du Rhône, Plan-de-Dieu og så Côtes du Ventoux – derfra hvor årets julevin kommer. Ventoux er måske mest kendt fra cykelsporten, men man ...

Bedømmelse

Antal Stjerner
Score:
88 pts.
Område:
Frankrig - Ventoux
Type:
Rødvin - Grenache, Syrah
Pris:
Kr. 80,00
Vinhandler:
Vinova

Årets Julevin 2013

Beskrivelse: Rødviolet farve. Intens duft af kirsebær, hindbær, krydderi. Mellemfyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er lidt krydret men med en elegant tone og dejlig friskhed. I slutningen lidt lakridssødme. Dejlig vin. Vinen er perfekt til dansk julemad.

Brugerbedømmelser: 1.74 ( 6 stemmer)
100

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

En kommentar

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*