onsdag 21. november 2018
Forside >> Nyheder >> 2009 >> Find de bedste Bordeaux Vine mellem 50 kr. og 180 kr.

Find de bedste Bordeaux Vine mellem 50 kr. og 180 kr.

Den franske Bordeauxregion er især kendt for store topvine, men regionen står også for bredde og forskelligartethed i både pris og stil. Det forsøger vinorganisationen i Bordeaux, CIVB, nu at sætte fokus på i Danmark. Bordeaux spænder vidt, og det kan være svært at finde vej til den helt rigtige vin. CIVB præsenterer derfor guiden og mærkningen ’Bordeaux – Kvalitet for alle’, hvor der er hjælp at hente.

Guiden er udviklet i samarbejde med danske vinfolk, som har udvalgt de 51 bedste Bordeauxvine i prisklassen kr. 50 – 180 og inddelt dem efter anledning og mad. Den kaldes ’Bordeaux – Kvalitet for alle’ og kan gratis downloades.

Guiden er enkel at gå til, da vinene i første omgang er opdelt efter hvilken anledning, de passer til: Vin til aperitif, vin til hverdag og vin til særlige lejligheder. Juryen har givet et bud på madforslag samt kommentarer til hver vin, og i guiden kan man desuden finde enkle oplysninger og tommelfingerregler om Bordeauxregionen.

Juryen, som har smagt sig igennem 148 Bordeauxvine for at indsnævre feltet til de 51 bedste, har udvalgt vinene på baggrund af en “blindsmagning”. Her var kun årgang, AOC og pris kendt af smagerne – så helt blindt var det altså ikke. Vinene blev vurderet ud fra sammenhængen mellem pris, smag og anvendelighed.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*