af event

5. november 2014

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
05/11/2014
19:00 - 22:00

Lokation
AOC

Adresse
AOC
Dronningens Tværgade 2
1302 København K
Tlf.: 70226888

Se mere om eventen her:
http://www.philipsonwine.com/default.aspx?p=24&sku=801504


Renato Ratti – Barolos innovator
I midten af 1900-tallet mente man, at Barolo skulle smage på én måde; kraftfuld, bentør og med garvesyre strittende ud til alle sider. Men det ville ønologen Renato Ratti ikke nøjes med. I 1960 kortlagde han markerne i Barolo med samme detaljerigdom, som munkene gjorde det i middelalderens Bourgogne. Derpå udplantede han marker ved Barolo-byen La Morra, hvor han havde analyseret sig frem til, at man kunne fremstille Barolo-vine i en silkeagtig og kødfuld stil, som aldrig før havde set dagens lys.

Teknikken finpudses
Efter få år stod det Renato Ratti klart, at de druer han høstede kunne skabe unikke Barolo-vine, men han vidste ikke selv hvordan han kunne udnytte potentialet bedst muligt. Derfor ansatte han i 1969 den talentfulde Massimo Martinelli, og i årene der fulgte udviklede de i fællesskab en ny vinificeringsmetode til Barolo, som indebar en forkortelse af maceration, gæring og fadlagring. Takket være denne metode blev vingårdens Barolo-vinene bemærkelsesværdigt raffinerede og elegante fra midten af 1970’erne.

Perfektionen opnås
Under ledelse af Renato Rattis søn Pietro opføres en splinterny vingård i årenes efter årtusindskiftet. Vingården specialdesignes i alle henseender til at varetage druer fra det unikke område, som Renato Ratti identificerede og i 1960, og fremstille en så raffineret og elegant vin som muligt, efter de retningslinjer som Massimo Martinelli udstak i 1970’erne. Fra og med årgang 2005 har Renato Rattis vine gået fra sejr til sejr. F.eks. fik hans 2005 Barolo topplacering på Wine Spectators legendariske Top 100-liste, og 2006’eren blev nr. 1 på Wine Enthusiasts top 100.

Restaurant AOC 5. november 2014 kl. 19.00. I 1960 kortlagde Renato Ratti markerne i Barolo med samme detaljerigdom, som man finder det i Bourgognes Cru’er. Det var ingen tilfældighed, at han valgte at lægge sine egne marker ved byen La Morra. Han vidste nemlig, at det er dér de mest silkeagtige og frugtige Barolo-vine laves. Vingården ledes i dag af Pietro Ratti, og hans fornemme vine afspejler netop dét hans far ønskede; Elegante, silkeagtige Barolo-vine i verdensklasse, samt Barbera og Nebbiolo Langhe. Renato Rattis stil sammenlignes ofte med det bedste fra Bourgogne. Pietro har investeret massivt bl.a. i et helt nyt winery, og dette har båret frugt: Med 2005 Marcenasco brød Pietro igennem i USA og blev med 96 points nr. 7 på Wine Spectators liste over verdens 100 bedste vine! Pietro fulgte successen op med 2006 Marcenasco som blev nr. 1 på Wine Enthusiasts top 100.

Vi skal smage 11 forskellige Baroloer af denne stjerneproducent tilbage til 1968 og indleder med Bollingers klassiske Special Cuvée Champagne og afrunder med en 1975 Burmester Colheita. Vi har fokus på Rattis berømte Single Vineyard Rocche.

Restaurant AOC drives af Christian Aarø, som er uddannet kok, tjener og sommelier. Han har arbejdet på stjernerestauranter i såvel Danmark, Frankrig som England. Som sommelier er Christian Aarø tredobbelt Danmarksmester, nordisk mester og semifinalist ved to europæiske mesterskaber. Christian Aarø har modtaget flere priser, blandt andet som årets sommelier, restaurantchef og et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi for superbe vinoplevelser. I køkkenet finder vi Søren Selin hans team og gastronomien på AOC tager udgangspunkt I at ramme så mange sanser som muligt: smagen, synet, farve og duften sættes alle i højsædet for at ophøje spiseoplevelsen fra det nye nordiske køkken, som AOC kalder “det sensoriske køkken”.

Ved vores VIP middage bliver der naturligvis gjort ekstra ud af både mad og vin og deltagerantallet er meget begrænset.

  • Restaurant AOC
  • Dronningens Tværgade 2
  • 1302 KBH K
  • Aperitif
  • 2004 Bollinger Champagne La Grande Année

    1. ret

  • 2010 Barolo Marcenasco Renato Ratti
  • 2010 Barolo Rocche Renato Ratti

    2. ret

  • 2007 Barolo Rocche Renato Ratti
  • 2006 Barolo Rocche Renato Ratti
  • 2005 Barolo Rocche Renato Ratti

    3. ret

  • 2001 Barolo Rocche Renato Ratti
  • 1999 Barolo Rocche Renato Ratti
  • 1997 Barolo Rocche Renato Ratti

    4. Ret

  • 1990 Barolo Rocche Renato Ratti
  • 1985 Barolo Rocche Renato Ratti

    5. ret

  • 1968 Barolo Marcenasco Renato Ratti

    6. ret

  • 1975 Burmester Colheita Vigtigt: Af hensyn til bordplanen, er det vigtigt, at deltagere som ønsker at sidde samlet, også bestiller samlet. Stærkt begrænset antal pladser. Der tages forbehold for ændringer i smageprogrammet.

    NB! Købte billetter refunderes ikke, heller ikke ved udeblivelse fra arrangementet NB! Billetter fremsendes i PDF pr. mail og du skal selv printe

Om forfatteren 

event

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine