lørdag 21. april 2018
Forside >> Blog >> Er klassifikationerne stadig anvendelige?

Er klassifikationerne stadig anvendelige?

I denne uge er der kommet hele to ændringer til det franske klassifikationssystem. Først blev det tilladt at anvende Sylvaner som Grand Cru vin i Alsace – dog kun på Grand Cru marken Zotzenberg. Og senest er den med spænding ventede revurdering af St. Emilion klassifikationen offentliggjort med flere op- og nedrykninger som følge.

For det enkelte vinslot betyder en op- eller nedrykning penge ind eller ud af kassen. Bedre klassificerede vine opnår generelt bedre priser end andre.

Og hatten af for både Alsace og St. Emilion, der tør rykke ved eksisterende klassifikation og forny den, så den forhåbentlig afspejler virkeligheden. For de fleste klassifikationer – og de er franske lang de fleste af dem – ændres stort set aldrig. Tag den mest agtværdige; Medoc 1855 klassifikationen – den er ændret én gang i starten af 70’erne, da Mouton-Rothschild blev oprykket til 1. Cru. Ellers ikke. Og mange slotte er i dag ikke værdige til klassifikationen, men de står der og anvender det selvfølgelig i deres prissætning.

Men har vi brug for disse klassifikationer? Denne officielle indrangering findes jo stort set ikke i noget andet vinland end Frankrig, så skal vi bruge dem til noget? Hvad siger du? Du kan skrive din kommentar nedenfor.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*