onsdag 21. august 2019
Forside >> Nyheder >> 2014 >> Drouhin sætter en del af vinkælderen på auktion

Drouhin sætter en del af vinkælderen på auktion

Auktionshuset Sotheby’s udnytter nu den store efterspørgsel efter Bourgogne vin ved at gennemføre et salg af sjældne årgange fra 5 årtier direkte fra kældrene hos Maison Joseph Drouhin.

Sotheby’s holder auktionen den 8. marts i New York og den vil bestå at 1.925 flasker, der kommer direkte fra Drouhins kældre i Bourgogne. Det forventes at auktionen vil indbringe op imod 3,5 mill. kr.

Vin fra Bourgogne dominerede det globale auktionsmarked i 2013, især Domaine de la Romanee-Conti var meget efterspurgt. Sotheby’s solgte således for 41 mill. kr. af DRC alene i 2013. Auktionen af Drouhin vinene er et forsøg på at brede Bourgogne ud på mindre kultagtige huse.

Men det er en sjælden begivenhed, da volumen af de enkelte vine er meget begrænset. “Vi ønskede at gøre noget uden for Europa og vi har meget loyale kunder i USA”, siger Frederic Drouhin, den nuværende direktør for familiefirmaet. Det er faderens lageropbygning igennem mange år, der nu tyndes ud i.

Blandt vinene er Musigny 1961 og de gode årgange 1971, 1978 og 1985 med blandt andet Grand Cru’er som Musigny, Chambertin Clos de Beze og Bonne Mares.

Drouhin regner med, at køberne vil drikke vinene frem for at gemme dem som investering. “Vi har set en udvikling i auktionssalg af de store vine, hvor de købes med videresalg for øje. Jeg er dog sikker på, at hvem der end køber disse vine vil drikke dem”, slutter Frederic Drouhin.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*