onsdag 24. oktober 2018
Forside >> VinTest >> 2013 >> Dominio de Atauta Parada de Atauta 2010

Dominio de Atauta Parada de Atauta 2010

Atauta er et område i den østlige del af Ribera del Duero og har givet navnet til Dominio de Atauta. Området har været vinområde i mange hundrede år, men en del af de tidligere vingårde ligger nu i ruiner og vidner om en svunden tid.

parada de atautaDominio dyrker både egne vinmarker og andres, men fællestrækket er, at de eksisterer i et slags vildnis sammen med egetræer, krydderier, svampe og vilde dyr, blandt andet vildsvin. De har deres helt eget økosystem og alt dyrkes uden brug af sprøjtemidler af nogen art.

Vinmarkerne ligger ca. 1.000 meter over havets overflade med en konstant vind fra vest mod øst, så dårligdomme har svære betingelser. Der kommer ikke megen nedbør og her er koldt om natten og desuden har man også kolde vintre. Under høsten er det ikke unormalt er der er 25 graders forskel i dag og nattemperaturer – perfekt til vindyrkning.

Selve Parada de Atauta er en lidt mildere og yngre vin end de traditionelle og ikke uden en vis elegance og kølighed.

 

Atauta er et område i den østlige del af Ribera del Duero og har givet navnet til Dominio de Atauta. Området har været vinområde i mange hundrede år, men en del af de tidligere vingårde ligger nu i ruiner og vidner om en svunden tid. Dominio dyrker både egne vinmarker og andres, men fællestrækket er, ...

Bedømmelse

Antal Stjerner
Score:
92 pts.
Område:
Ribera del Duero - Spanien
Type:
Rødvin - Tempranillo
Pris:
179,95 v/6 fl.
Vinhandler:
Erik Sørensen Vin

Flot vin til prisen

Beskrivelse: Mørk rød farve. Intens duft af kirsebær, chokolade, mokka. Fyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er intens og blød på en gang i en god balanceret stil. På trods af intensiteten er den ikke uden en vis elegance. Dejlig vin. Vinen passer godt til kraftige kødretter. Går også godt til danske julemad.

Brugerbedømmelser: 1.93 ( 6 stemmer)
100

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

En kommentar

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*