lørdag 20. juli 2019
Forside >> Nyheder >> 2011 >> Domaine Clarence Dillon køber Chateau Tertre Daugay

Domaine Clarence Dillon køber Chateau Tertre Daugay

Domaine Clarence Dillon, ejer af Chateau Haut-Brion, har købt det klassificerede Saint Emilion slot, Chateau Tertre Daugay. Den 16 ha store ejendom er plantet med 60% Merlot og 40% Cabernet Franc og har været ejet af grev Léo de Malet-Roquefort fra Maison Malet Roquefort siden 1978.

I de senere år har det været drevet af hans søn, Alexandre de Malet-Roquefort, med Stéphane Derenoncourt som konsulent. Tertre Daugay anses af vinkritikere for at have et fremragende men uudnyttet terroir og har underperformet i mange år. Slottet blev degraderet i den kontroversielle 2006 St. Emilion klassifikation for så at genindtræde i 2010 efter at klassifikationen blev anfægtet af flere slotte.

Malet-Roquefort familien ejer fortsat Chateau La Gaffelière. Prins Robert Luxembourg, der også ejer Haut-Brion, kommenterede på Domaine Clarence Dillon hjemmeside: “Vores familiefirma ser frem til at vende denne store ejendom tilbage til fordums glans”.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*