tirsdag 21. november 2017
Forside >> VinTest >> 2010 >> Dessertvin

Dessertvin

I forlængelse af portvinssmagningen i sidste uge fortsætter vi med dessertvine – eller jeg skulle måske hellere skrive andre søde vine.

Det er et lidt blandet selskab med tre franske Vin doux natural, der, som portvin, fremstilles ved at tilsætte alkohol til den gærende most, hvorefter gæringen stopper og vinen forbliver sød.

Der er også et australsk bud på en tawny-portvin og en chilensk senhøstet vin. Endelig er der flere spændende, søde vine (og en enkelt sherry-tør) fra Malaga i Spanien, der især udmærker sig ved fornuftige priser.

Den bedste vin og også det bedste køb i denne uge er dog fra Banyuls i det sydlige Frankrig, helt nede, hvor det næsten er Spanien! En Banyuls fremstilles stort set som portvin og selve vinen har da også mange fællestræk med portvinen, dog er den alkoholsvagere og knapt så sød.

Cave l’Etoile Banyuls Rimage 2006 er en fyldig vin med flot frugt og en smag, der er frisk og sød i det men også har godt med tannin og intensitet. Meget harmonisk og velsmagende. Spændende vin og god til prisen. Kan drikkes nu eller gemmes. Den scorer 91/100 pts. og prisen er kr. 159,95 hos Erik Sørensen Vin.

NavnRegionÅrgangScorePris
Maury
Vintage – Mas Amiel
Frankrig200890159,95
v/12
Banyuls
Rimage – Cave l’Etoile
Frankrig200691159,95
Riversaltes
Ambré – Piquemal
Frankrig198890149,95
Fine
Old Tokay – Buller
AustralienN/A87169,95
Noble
Semillon – Viu Manent
Chile20098449,95
v/12 (½ fl.)
Moscatel
Emilin – Lustau
SpanienN/A88169,95
Moscatel
– Gomara
SpanienN/A8580,00
Seco
Anejo – Gomara
SpanienN/A88101,00
Pedro
Ximenez – Gomara
SpanienN/A8883,00

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*